Γερμανοαμερικανικός «πόλεμος» για φορτίο με μάσκες της βερολινέζικης αστυνομίας - «Τα μαζεύει» τώρα η Γερμανία

Newsroom L&O 06-04-2020 15:06 Τελευταία ενημέρωση: 06-04-2020 15:07
Γερμανοαμερικανικός «πόλεμος» για φορτίο με μάσκες της βερολινέζικης αστυνομίας - «Τα μαζεύει» τώρα η Γερμανία
Σε νέα ανακοίνωσή της, η Γερουσία του Βερολίνου διευκρινίζει ότι η επίμαχη παραγγελία δεν είχε γίνει τελικά στην αμερικανικών συμφερόντων εταιρία 3Μ

Η Γερουσία του Βερολίνου απέσυρε εν μέρει τις κατηγορίες της κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ ότι «κατέσχεσε» φορτίο με υγειονομικές μάσκες που προορίζονταν για την Αστυνομία της πόλης, ενώ αυτό βρισκόταν στην Ταϊλάνδη, καθ' οδόν προς τη Γερμανία. Κατηγορηματικά διαψεύδει τις κατηγορίες η αμερικανική πλευρά.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της BILD, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών πρόκειται σήμερα να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ «δεν έχει λάβει μέτρα προκειμένου να ανακατευθύνει φορτία με μάσκες της εταιρίας 3M προς τις ΗΠΑ και δεν είχε γνώση καμίας τέτοιας παραγγελίας».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμη ότι οι αμερικανικές εταιρίες έχουν αυξήσει την παραγωγή τους στο εσωτερικό της χώρας, ενώ δεν υπάρχει ευθεία αναφορά στις κατηγορίες που εκτόξευσαν την Παρασκευή ο Δήμαρχος και ο υπουργός Εσωτερικών του Βερολίνου, οι οποίοι έκαναν λόγο για «απάνθρωπη πράξη» και για «σύγχρονη πειρατεία».

Σε νέα ανακοίνωσή της, η Γερουσία του Βερολίνου διευκρινίζει ότι η παραγγελία δεν είχε γίνει τελικά στην αμερικανικών συμφερόντων εταιρία 3Μ στην Κίνα, αλλά σε κάποια γερμανική εταιρία λιανικής πώλησης και ότι τώρα ερευνάται σε ποιο σημείο εξαφανίστηκε το φορτίο, το οποίο δεν παραδόθηκε ποτέ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo