Ελεύθερος χωρίς έλεγχο ο μετανάστης που έφυγε από τη Ριτσώνα και βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη

Μιχάλης Τεζάρης 06-04-2020 12:21
Ελεύθερος χωρίς έλεγχο ο μετανάστης που έφυγε από τη Ριτσώνα και βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη
Τελικά ισχύουν για όλους τα μέτρα και οι περιορισμοί ή κάποιοι εξαιρούνται»;

Με… αυστηρές συστάσεις και προφορική συνεννόηση αφέθηκε ελεύθερος ο μετανάστης που εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη και είχε φύγει από την δομή της Ριτσώνας, δυο ημέρες πριν ο χώρος τεθεί σε καραντίνα λόγω κρουσμάτων κορονοϊου.

Σε αυτή την σημαντική καταγγελία προχώρησε η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης με τα μέλη της να ερωτούν τους αρμοδίους, «Για ποια μέτρα μιλάμε»;

Όπως αναφέρει η Α.Σ.Π.Α στην ανακοίνωσή της «ομάδα ΔΙ.ΑΣ. κατά την διάρκεια περιπολίας εντοπίζει δύο αλλοδαπούς στην περιοχή του ΙΚΕΑ. Κατά την διάρκεια του ελέγχου προκύπτει ότι ο ένας εξ αυτών είχε αποχωρήσει δύο ημέρες νωρίτερα από την δομή της Ριτσώνας (αυτής που από χθες βρίσκεται σε καραντίνα λόγω 21 κρουσμάτων.

Μετά από επικοινωνία με το κέντρο στέλνετε σταθμός από το αλλοδαπών, οι οποίοι ελέγχουν τα έγγραφα και εν συνεχεία αποχωρούν.

Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. συνεχίζει να μένει στο σημείο με τα άτομα και μετά από 3 ώρες, επικοινωνίες με ΕΟΔΥ και ηγεσία η ομάδα ενημερώνεται να τους κάνει "ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ" και να τους πει να μείνουν για 14 μέρες εντός οικίας στην διεύθυνση που προφορικά δήλωσαν ότι διαμένουν.

Όταν οι συνάδελφοι ενημέρωσαν ότι η συνεννόηση είναι εξαιρετικά δύσκολη, εντολή "γράψτε ένα σταθερό να πάρουν αύριο". Και αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν μια ολόκληρη δομή να βρίσκεται σε καραντίνα και να εντοπίζεται άτομο που πριν 2 μέρες βρίσκονταν στην συγκεκριμένη δομή και να αφήνεται με τέτοια ευκολία χωρίς να ελεγχθεί;

Οι συνάδελφοι που ήρθαν σε επαφή μαζί του έστω με όλα τα μέτρα που έλαβαν, να φανταστούμε θα πρέπει να ζουν με την αγωνία και την αβεβαιότητα για το αν θα παρουσιάσουν συμπτώματα τις επόμενες 14 ημέρες.

Και σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται για αυτή την απόφαση ουδείς εμπλεκόμενος Αστυνομικός αφού οι κατευθύνσεις δόθηκαν από τους ειδικούς.

Τελικά ισχύουν για όλους τα μέτρα και οι περιορισμοί ή κάποιοι εξαιρούνται»;

Μάλιστα η ανακοίνωση καταλήγει με σκωπτικό τρόπο, με τους αστυνομικούς να αναφέρουν: «Ακούμε μονίμως για την σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά αναζητούμε ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ στην αντιμετώπιση των περιστατικών που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί.

Υ. Γ. Το πρόστιμο άσκοπης μετακίνησης βεβαιώθηκε στους 2 αλλοδαπούς. Τώρα ποιος θα το πληρώσει.... είναι σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo