ΔΣΑ: Τηλεδιάσκεψη για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι λόγω κορονοϊού

Κατερίνα Μάνθου 06-04-2020 07:22
ΔΣΑ: Τηλεδιάσκεψη για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι λόγω κορονοϊού
Αναμένονται σχετικές αποφάσεις
Τα προβλήματα που έχουν ανακύψει για τον κλάδο των δικηγόρων μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, θα απασχολήσουν σήμερα το Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας (ΔΣΑ). Συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ μετά από πρόσκληση του προέδρου του Δημήτρη Βερβεσού έχει προγραμματίσει να συνεδριάσει σήμερα το μεσημέρι μέσω τηλεδιάσκεψης. Κατά τη τηλεδιάσκεψη αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για την αντιμετώπιση των νέων δεδομένων που δημιούργησε η πανδημία για τον κλάδο των δικηγόρων.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΔΣΑ έχει εκφράσει τη μη ικανοποίησή του για τα μέτρα της κυβέρνησης αναφορικά με τη στήριξη του κλάδου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως η «κυβερνητική εξαγγελία για καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ, για τον μήνα Μάϊο, σε όλους τους δικηγόρους, αποτελεί την εκ των υστέρων παραδοχή της Κυβέρνησης για την ανάγκη οικονομικής στήριξης του δικηγορικού κλάδου». Ωστόσο, αυτή «δεν συνιστά την αναγκαία εκείνη λύση, σύμφωνα και με την αρχική κυβερνητική δέσμευση, ενόψει των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στους συναδέλφους από την τρέχουσα ολοσχερή παύση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας (σ.σ των δικηγόρων), ήδη από 13.3.2020».Επίσης, ο ΔΣΑ αναφέρει πως η επιταγή τηλεκατάρτισης ύψους 600 ευρώ, μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ, αποτελεί εμπαιγμό για τους δικηγόρους.

Μεταξύ άλλων, οι δικηγόροι έχουν ανακοινώσει ότι συνεχίζουν να διεκδικούν τη χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ, για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, την άρση της εξαίρεσης των δικηγόρων από τη μείωση του μισθώματος για την επαγγελματική τους στέγη, την καταβολή του βοηθήματος ανεργίας από τον ειδικό λογαριασμό του ΟΑΕΔ, που αποτελείται από εισφορές που καταβάλλουν αποκλειστικά οι δικηγόροι από το 2011, την άμεση καταβολή των οφειλών του Δημοσίου προς τους δικηγόρους, κ.ά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo