Συρίγος: Όσο διαρκεί ο κορονοϊός δεν θα έχουμε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία. Για μετά βλέπουμε

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 04-04-2020 08:13 Τελευταία ενημέρωση: 04-04-2020 08:13
Συρίγος: Όσο διαρκεί ο κορονοϊός δεν θα έχουμε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία. Για μετά βλέπουμε
"Oι Τούρκοι θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν παροπλισμένα σκάφη για να στείλουν άτομα πίσω από τα μεγάλα νησιά, στο κεντρικό και δυτικό Αιγαίο"
Την εκτίμηση ότι δεν θα δούμε θερμό επεισόδιο με την έξοδο κάποιου τουρκικού πλοίου στην ανατολική Μεσόγειο, μέχρι να τελειώσει η πανδημία του κορονοϊού, αλλά πρέπει να προετοιμαζόμαστε για μετά διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ και αν. καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Άγγελος Συρίγος, μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του Alpha.
 
Ο καθηγητής και βουλευτής Α.Συρίγος εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για τη στάση της Τουρκίας, τονίζοντας – μεταξύ άλλων – ότι οι Τούρκοι «θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν πλέον παλιά παροπλισμένα σκάφη για να στείλουν 100, 200, 300 άτομα πίσω από τα μεγάλα νησιά, στο κεντρικό και δυτικό Αιγαίο, δηλαδή όπως έφθασαν στην Τζια.
 
Το δεύτερο που περιμένουμε και προετοιμαζόμαστε είναι όταν θα φτιάξει ο καιρός και θα τελειώσει η ιστορία με τον κορωνοϊό, θα υπάρξει πίεση στο νότιο τμήμα του Έβρου.
 
Το τρίτο που μας ανησυχεί σφόδρα είναι μη τυχόν στείλουν επίτηδες άτομα που είναι φορείς του κορωνοϊού για να μεταφέρον τον ιό σε κάποιος από τους καταυλισμούς στα νησιά του Αιγαίου».
 
Ακόμα, ως προελέχθη, ο κ. Συρίγος εκτίμησε ότι δεν θα δούμε θερμό επεισόδιο με την έξοδο κάποιου τουρκικού πλοίου στην ανατολική Μεσόγειο, μέχρι να τελειώσει ο κορονοϊός, αλλά πρέπει να προετοιμαζόμαστε για μετά, όπως χαρακτηριστικώς τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo