Η Άγκυρα ανεβάζει την ένταση στο Αιγαίο - Μπαράζ συνεχών προκλήσεων

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 03-04-2020 21:48 Τελευταία ενημέρωση: 03-04-2020 21:49
Η Άγκυρα ανεβάζει την ένταση στο Αιγαίο - Μπαράζ συνεχών προκλήσεων
Σημειώθηκαν οκτώ παραβάσεις και 43 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου...

Με ένα πρωτοφανές μπαράζ συνεχών τουρκικών προκλήσεων, που περιελάμβανε υπερπτήσεις, εμπλοκές, παραβιάσεις και παραβάσεις, η Άγκυρα ανέβασε εκ νέου στα ύψη το θερμόμετρο της εντάσεως στο Αιγαίο, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού που όπως φαίνεται δεν επηρεάζει στο παραμικρό τον στρατηγικό σχεδιασμό της.

            Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν σήμερα, και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ που δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγη ώρα, 3 «ζευγάρια» μαχητικών αεροσκαφών F-16 και άλλο 1 μεμονωμένο αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235, που ανήκει στην Αεροπορία των Ναυτικών Δυνάμεων της γείτονος, συνολικώς 7 αεροσκάφη, από τα οποία 4 μαχητικά ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 8 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και 43 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου, όλες από τα μαχητικά, στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Συνολικώς 15 (!) εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποιήθηκαν από ένα «ζεύγος» τουρκικών F-16 όπως σας ενημερώσαμε με προηγούμενη ανάρτησή μας.

            Ακόμα σημειώθηκαν 5 «εικονικές αερομαχίες» (εμπλοκές) με τα αεροσκάφη ετοιμότητος της ελληνικής αεραμύνης, που έσπευσαν σε κάθε περίπτωση να τα αναχαιτίσουν όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις.

«Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική» σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo