19.3 C
Athens
17.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Κοσμοσυρροή σε δίκη στο Εφετείο! – Αποσυμφόρηση φυλακών, ζητούν «επώνυμοι» δικηγόροι


    Ο ένας πάνω στον άλλο βρέθηκαν κυριολεκτικά σήμερα στο Εφετείο της Αθήνας, όπου πρόκειται να διεξαχθεί δίκη με πολυάριθμούς παράγοντες, δικηγόροι, δικαστές, μάρτυρες και κατηγορούμενοι.
    Η σημερινή εικόνα στο Εφετείο της Αθήνας, όπως άλλωστε αποτυπώνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες, θυμίζει την περίοδο πριν ξεσπάσει η πανδημία, οπότε τα δικαστήρια ασφυκτιούσαν από κόσμο. Με αφορμή τα όσα βίωσαν σήμερα στο Εφετείο της Αθήνας, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η συγκεκριμένη δίκη, γνωστοί δικηγόροι των Αθηνών, με επιστολή τους προς τους αρμόδιους υπουργούς αλλά και την ηγεσία των δικαστηρίων, ζητούν τη λήψη μέτρων, πριν είναι αργά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δίκη που είχε προγραμματιστεί για σήμερα στο Εφετείο αφορούσε σε κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, ληστείες και κλοπές, Το 18μηνο προσωρινής κράτησης για τους πέντε προσωρινά κρατούμενους της υπόθεσης λήγει στις 2 Αυγούστου.
    Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι ζητούν από τους συναρμόδιους υπουργούς να προχωρήσουν σε αποσυμφόρηση των φυλακών, προκειμένου περιοριστεί η μετάδοση της πανδημίας του κορωνοΐου. «Από τις φυλακές δεν κινδυνεύουν μόνο οι κρατούμενοι αλλά όλοι» επισημαίνουν στην επιστολή τους οι δικηγόροι και επαναλαμβάνουν το αίτημά τους για «λήψη γενναίων μέτρων για αποφυλάκιση προσωρινά κρατούμενων».
    Η επιστολή των δικηγόρων προς τα συναρμόδια υπουργεία αλλά και την ηγεσία της Δικαιοσύνης έχει ως εξής:
    «Κον Υπουργό Δικαιοσύνης
    «Κον Υπουργό Υγείας
    Κον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας
    Κα Γενική Γραμματεία Υπουργείου Δικαιοσύνης
    Κον Πρόεδρο Αρείου Πάγου
    Κον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου
    Κον Προϊστάμενον Εφετείου Αθηνών
    Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
    Αξιότιμοι κύριοι,
    Εν μέσω πανδημίας, με λήψη τόσων περιοριστικών μέτρων, με τεράστιες προσπάθειες από την πολιτεία για αποτροπή εξάπλωσης του ιού, με δικό μας αυτοπεριορισμό επί σειρά ημερών, την Παρασκευή 3/4/2020 υποχρεωτικά εμφανιστήκαμε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για να εκφωνηθεί η υπόθεση με αριθμό πινακίου 1.
    Εκεί σε μία αίθουσα του εφετείου και στον προαύλιο χώρο συγκεντρώθηκαν οι περισσότεροι από τους 167 μάρτυρες κατηγορίας, 40 μάρτυρες υπεράσπισης, περί τους 40 αστυνομικούς, 15 δικηγόροι, 12 κατηγορούμενοι ( οι 5 προσωρινά κρατούμενοι), η σύνθεση του Δικαστηρίου.
    Όπως είναι φυσικό ΔΙΕΚΟΠΗ, για 1/6/2020. ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ γυρίσαμε σπίτια μας στις οικογένειες μας. Αντιλαμβάνεστε το μέγεθος του κινδύνου ΑΝ έστω και ένας από εμάς από αυτόν τον πληθυσμό είναι φορέας. Τραγωδία.
    Γι αυτό λάβετε μέτρα εγκαίρως. Σε 1- 2 μήνες θα είναι αργά. Αποσυμφορήστε τις φυλακές. Οι εκτίοντες ποινή να απολυθούν συντομότερα. (Να γίνει πρόβλεψη για μέχρι 10 χρόνια κάθειρξη και όχι μέχρι 8 όπως ακούγεται και να γίνει πρόβλεψη για πάνω από 10 χρόνια με επαναφορά του 1/3). Και λήψη γενναίων μέτρων για αποφυλάκιση προσωρινά κρατούμενων.
    Κατανοήστε το. Από τις φυλακές δεν κινδυνεύουν μόνο κρατούμενοι. Κινδυνεύουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ.
    Εμείς που τα ζούμε σας προειδοποιούμε».
    Την επιστολή υπογράφουν οι δικηγόροι Ταουξής Βασίλης, Γλύκας Γιάννης, Αγαπηνός Νίκος, Παπαδάκης Μανώλης, Παντελεάκη Γιώτα, Μυλωνάς Ιπποκράτης, Βασιλοπούλου Ιφιγένεια, Σύψας Χάρης, Σακαλόγλου Δημήτρης, Παναγοπούλου Γιάννα, Βαθειά Χριστίνα, Δημητριάδου Βούλα, Ράλλης Γιώργος, Κανελλόπουλος Νίκος, Ντιβανίδης Χρήστος, Γώγος Κωνσταντίνος, Παπαδόπουλος Όθων, Ψάρρης Γιάννης, Καλογριδάκης Γιάννης, Μάμμα Αλεξάνδρα, Παύλου Κωνσταντίνος, Σαζιώτης Βασίλης, Παντελίδη Βαλεντίνη και Σφυριδάκης Κωνσταντίνος.
    Οι φωτογραφίες προέρχονται από ανάρτηση της δικηγόρου Λίλας Ραγκούση στο Facebook


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ