Παρενόχληση αεροσκάφους της FRONTEX από τουρκικά F-16 στο Αιγαίο αποκαλύπτουν οι Γερμανοί

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 03-04-2020 14:14 Τελευταία ενημέρωση: 03-04-2020 14:16
Παρενόχληση αεροσκάφους της FRONTEX από τουρκικά F-16 στο Αιγαίο αποκαλύπτουν οι Γερμανοί
Το περιστατικό επιβεβαιώνεται και από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης (ΓΕΕΘΑ)

Μία «γεύση» από τις τουρκικές προκλήσεις που σχεδόν σε καθημερινή βάση βιώνουν οι ακρίτες μας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων από τους Τούρκους, πήρε πρόσφατα, αεροσκάφος από τη Δανία, που με τα χρώματα της ευρωπαϊκής δυνάμεως ασφαλείας των συνόρων FRONTEX περιπολούσε στην περιοχή, όταν τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 το παρενόχλησαν.

Το σοβαρό θέμα αποκάλυψε χθες η γερμανική ιστοσελίδα www.welt.de ,η οποία με τη σειρά της επικαλείται απάντηση που δόθηκε σε ερώτηση του βουλευτή της γερμανικής Αριστεράς Andrej Hunko στο γερμανικό κοινοβούλιο, βάσει της οποίας (απαντήσεως) τα τουρκικά F-16 παρενόχλησαν το αεροσκάφος της FRONTEX «για αρκετά λεπτά», όπως σημειωνόταν χαρακτηριστικώς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «οι αξιωματούχοι της FRONTEX «πήραν μια γεύση για το πως συμπεριφέρεται η Τουρκία στο Αιγαίο εδώ και δεκαετίες. Ο εταίρος του ΝΑΤΟ αμφισβητεί τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Τα αεροσκάφη της τουρκικής αεροπορίας πετούν πάνω από ελληνικά κατοικημένα νησιά όπως το Αγαθονήσι, τις Οινούσες ή τους Λειψούς σχεδόν καθημερινά σε ύψος μέχρι 300 μέτρα, με εκκωφαντικό θόρυβο».

Το περιστατικό επιβεβαιώνεται και από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης (ΓΕΕΘΑ) που χρονικώς προσδιορίζεται «στα μέσα Μαρτίου» με την προσθήκη ότι τώρα «έχει και η FRONTEX μια εμπειρία από πρώτο χέρι από την τουρκική παράνομη και επικίνδυνη για την ασφάλεια πτήσεων δράση τους στο Αιγαίο»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo