Νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο!

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 02-04-2020 21:58 Τελευταία ενημέρωση: 02-04-2020 21:59
Νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο!
Τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από τις Οινούσσες και από τη νήσο Παναγιά

Συνεχίστηκαν και σήμερα με την ίδια ένταση, οι προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο σε όλους τους επιμέρους τομείς, σύμφωνα με τα συνολικά, συγκεντρωτικά, στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, που δόθηκαν στη δημοσιότητα πριν από λίγη ώρα!

Σύμφωνα με αυτά, σήμερα, 4 «ζευγάρια» μαχητικών αεροσκαφών F-16 και άλλα 1 μεμονωμένο ελικόπτερο, συνολικώς 9 αεροσκάφη, από τα οποία 6 μαχητικά ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 6 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και 35 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου, από τις οποίες οι 20 από τα μαχητικά και οι 15 από το ελικόπτερο, στο Κεντρικό και Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Τρεις εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποιήθηκαν από το «ζεύγος» των τουρκικών F-16 πάνω από τις νήσους Παναγιάς και Οινούσσες.

            Ακόμα σημειώθηκαν 6 «εικονικές αερομαχίες» (εμπλοκές) με τα αεροσκάφη ετοιμότητος της ελληνικής αεραμύνης, που έσπευσαν σε κάθε περίπτωση να τα αναχαιτίσουν όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις.

«Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική» σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo