Υπ. Δικαιοσύνης: Ψηφιακά και χωρίς μεγαρόσημο κατά την πανδημία τα πιστοποιητικά των δικαστικών αρχών

Κατερίνα Μάνθου 02-04-2020 16:43 Τελευταία ενημέρωση: 02-04-2020 16:43
Υπ. Δικαιοσύνης: Ψηφιακά και χωρίς μεγαρόσημο κατά την πανδημία τα πιστοποιητικά των δικαστικών αρχών
Το όφελος για τον πολίτη θα ανέρχεται στα 5 ευρώ ανά πιστοποιητικό, 3 ευρώ για την αίτηση και 2 ευρώ για κάθε αντίτυπο του πιστοποιητικού


Χωρίς μεγαρόσημο θα κατατίθενται οι αιτήσεις και θα εκδίδονται τα πιστοποιητικά των Δικαστικών Αρχών για όσο διαρκούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αυτό αποφάσισαν με κοινή απόφασή τους ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης «η απόφαση αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα της συνεργασίας του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδα Χριστόπουλου και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνου Αλεξανδρή, με σκοπό την απλούστευση της διαδικασίας αίτησης, έκδοσης και παραλαβής πιστοποιητικών που εκδίδουν τα δικαστήρια».

Όπως επισημαίνει τέλος το υπουργείο Δικαιοσύνης «το όφελος για τον πολίτη θα ανέρχεται στα 5 ευρώ ανά πιστοποιητικό, 3 ευρώ για την αίτηση και 2 ευρώ για κάθε αντίτυπο του πιστοποιητικού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo