Ξεκίνησαν τα στρατιωτικά εργοστάσια να παράγουν αντισηπτικά και μάσκες (βίντεο & φωτό)

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 02-04-2020 12:30
Ξεκίνησαν τα στρατιωτικά εργοστάσια να παράγουν αντισηπτικά και μάσκες (βίντεο & φωτό)
Από τις παραχθείσες παρτίδες αντισηπτικού διαλύματος θα χορηγηθούν 1.000 φιάλες για τις ανάγκες του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Ξεκίνησε η παραγωγή μασκών και αντισηπτικών από τα στρατιωτικά εργοστάσια του Στρατού Ξηράς, καθώς υπήρξε ταχύτατη προσαρμογή των παραγωγικών δυναντοτήτων τους, αναλόγως με τις ανάγκες, σε υλικά και προμήθειες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του νέου στελέχους κορονοϊού “Covid-19”, τόσο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και για την κοινωνία γενικότερα, μετά από σχετική εντολή του υπουργού Εθνικής Αμύνης Νικολάου Παναγιωτόπουλου και σε συνεννόηση με τη στρατιωτική ηγεσία (Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης).

Στο πλαίσιο αυτό ήδη στην 441 Αποθήκη Βάσεως Υγειονομικού Υλικού (441 ΑΒΥΥ) στον Ταύρο έχει ξεκινήσει η παραγωγή αντισηπτικού διαλύματος από κατασχεμένες ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης, με αρχικό σχεδιασμό διαθέσεως 20.000 φιαλών των 400 χιλιοστόλιτρων για την κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, 1.500 φιαλών των 400 χιλιοστόλιτρων για την κάλυψη των αναγκών του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) στην Κύπρο και 13.500 φιαλών του ενός λίτρου για το ελληνικό Υπουργείο Υγείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις παραχθείσες παρτίδες αντισηπτικού διαλύματος θα χορηγηθούν 1.000 φιάλες για τις ανάγκες του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Επισημαίνεται ότι στην 441 ΑΒΥΥ εργάζονται δύο γραμμές παραγωγής ανά οκτώ ώρες, παράγοντας ημερησίως 1.200 φιάλες των 400 χιλιοστόλιτρων ή 5.000 φιάλες του ενός λίτρου για την κάλυψη των αναγκών Διοικητικής Μερίμνης που προκύπτουν βάσει του ολοκληρωμένου σχεδιασμού υποστηρίξεως της εφοδιαστικής αλυσίδος, που έχει γίνει από τα Επιτελεία.

Επίσης, στο 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο (700 ΣΕ), στη Δραπετσώνα του Πειραιώς, άρχισε η παραγωγή ποσότητος απλών χειρουργικών μασκών για ικανοποίηση απαιτήσεων και αναγκών τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και του Υπουργείου Υγείας. Ως το τέλος της εβδομάδος αναμένεται να παραχθούν 50.000 μάσκες ενώ το 700 ΣΕ έχει προχωρήσει στην προμήθεια πρώτων υλών για την κατασκευή άλλων 100.000 μασκών την ερχόμενη εβδομάδα.

Τέλος, για τις ανάγκες παραγωγής υγρών αντισηπτικών σαπουνιών και διαλυμάτων υποχλωριώδους νατρίου προγραμματίζεται η λειτουργία γραμμής παραγωγής στις εγκαταστάσεις των 691 Βιομηχανικών Εργοστασίων Βάσεως (691 ΒΑΒ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo