ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Bloomberg: Γιατί η Ιταλία έχει 12.000 νεκρούς από τον κορονοϊό - H απάντηση στο «αίνιγμα»

Newsroom L&O 01-04-2020 13:35 Τελευταία ενημέρωση: 01-04-2020 13:52
Bloomberg: Γιατί η Ιταλία έχει 12.000 νεκρούς από τον  κορονοϊό - H απάντηση στο «αίνιγμα»
Στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Υγείας


Η εποχική γρίπη λύνει το μυστήριο των πολλών νεκρών από τον κορονοϊό στην Ιταλία.

Πολλοί έχουν αναρωτηθεί, πως μία χώρα 60 εκατομμυρίων κατοίκων έχει τόσους πολλούς νεκρούς από τον Covid -19.

Δημοσίευμα του Bloomberg έρχεται να δώσει μία πιθανή εξήγηση, που είναι αντικείμενο επιστημονικής μελέτης.

Η απάντηση του μυστηρίου κρύβεται στην εποχική γρίπη.

Την περίοδο 2019-2020 έχασαν τη ζωή τους από την εποχική γρίπη στη γειτονική χώρα, λιγότεροι ηλικιωμένοι σε σχέση με τον μέσο όρο προηγούμενων ετών, βάσει στοιχείων του ιταλικού υπουργείου Υγείας.

Italy Mortality 65+

Οι ηλικιωμένοι και οι ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, οι οποίοι είχαν επιβιώσει από τη γρίπη από τον Νοέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο, κατέστησαν μεγάλος και ευάλωτος στόχος για τον Covid -19 τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Oι λιγότεροι θάνατοι από τη γρίπη «οδήγησαν σε αύξηση του συνόλου των πιο ευάλωτων ατόμων», σύμφωνα με την έκθεση, η οποία ανέλυσε δεδομένα από 19 ιταλικές πόλεις μέχρι τις 21 Μαρτίου.

Αυτοί οι Ιταλοί βρέθηκαν εκτεθειμένοι στον Covid-19 από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα. Και αυτό είναι το στοιχείο, που εξηγεί σε μεγάλο βαθμό τις χιλιάδες νεκρών, που καταγράφει η Ιταλία.

Στις πόλεις του Βορρά που επιβαρύνονται με περισσότερους από 12.000 θανάτους της Ιταλίας, η θνησιμότητα της γρίπης στα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω ήταν 6% χαμηλότερη από τα προηγούμενα έτη. Στις πόλεις της κεντρικής και νότιας Ιταλίας, οι θάνατοι από γρίπη ήταν 3% κάτω από τον μέσο όρο των προηγούμενων ετών.

Ένα γράφημα που συμπεριλήφθηκε στην έκθεση του υπουργείου Υγείας κατέδειξε πως οι θάνατοι μεταξύ του πληθυσμού των 65 ετών και άνω κατά τη διάρκεια της επιδημίας του κορονοϊού μέχρι τις 21 Μαρτίου είχαν ήδη φθάσει στα επίπεδα των δύο προηγούμενων περιόδων της γρίπης αλλά ήταν ακόμα κάτω από τους συνολικούς θανάτους της χρονιάς 2016-2017.

Οι ήπιες θερμοκρασίες τον περασμένο χειμώνα στην Ιταλία είχαν καταστήσει τη εποχική γρίπη λιγότερο θανατηφόρα, αναφέρουν τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Η κατανόηση της σοβαρότητας των επιδημιών γρίπης στην Ιταλία θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί το ποσοστό θνησιμότητας από το Covid-19 είναι τόσο χειρότερο από ό, τι σε χώρες όπως η Κίνα, ιδιαίτερα μεταξύ των ηλικιωμένων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo