Κ. Δασκαλάκης: Έως 500.000 νεκρούς από κορονοϊό θα είχε η Ελλάδα χωρίς μέτρα (Βίντεο)

Newsroom L&O 01-04-2020 12:39 Τελευταία ενημέρωση: 01-04-2020 12:40
Κ. Δασκαλάκης: Έως 500.000 νεκρούς από κορονοϊό θα είχε η Ελλάδα χωρίς μέτρα (Βίντεο)
Τι είπε ο καθηγητής Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ της Βοστώνης μιλώντας σε πρωινή εκπομπή

Δεκάδες χιλιάδες έως και μισό εκατομμύριο απώλειες ανθρώπων θα είχε κοστίσει ο κορονοϊός στην Ελλάδα εάν δεν είχαν ληφθεί έγκυρα μέτρα προστασίας σύμφωνα με τον καθηγητή Κωνσταντίνο Δασκαλάκη.

Ο καθηγητής Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ της Βοστώνης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή στο MEGA» εξήρε την άμεση λήψη μέτρων στην χώρα μας αλλά και την αποτελεσματικότητά της.

«Εάν δεν είχαμε πάρει έγκαιρα μέτρα, θα είχαμε αρκετές δεκάδες χιλιάδες νεκρών, αλλά αυτό είναι το καλό σενάριο. Σε ό,τι αφορά την ανοσία της αγέλης, αναμένεις περιμένεις να νοσήσει περί το 50% του πληθυσμού. Σε ένα θετικό σενάριο. Χωρίς μέτρα οι νεκροί στη χώρα μας θα έφθαναν από δέκα χιλιάδες θα έφταναν έως μισό εκατομμύριο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δασκαλάκης χαρακτήρισε «σταθερό» τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς «τα μέτρα λειτούργησαν κι αυτό είναι θετικό». Είπε επίσης πώς «τα κρούσματα δεν πέφτουν ακόμα γιατί στην αρχή δεν τηρήθηκαν αυστηρά τα μέτρα» στην Ελλάδα.

Τέλος, επισήμανε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας το προσεχές διάστημα «θα κινείται στα ίδια επίπεδα με τώρα, με κάποια σκαμπανεβάσματα» ώστε «να κλείσει ο ιός τον κύκλο του μέσα στα σπίτια και να αρχίζουν να μειώνονται τα κρούσματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo