Πόσα είναι τα κρούσματα του κορονοϊού στις Ένοπλες Δυνάμεις;

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 31-03-2020 21:30
Πόσα είναι τα κρούσματα του κορονοϊού στις Ένοπλες Δυνάμεις;
Έως τώρα, 12 άτομα από τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν νοσήσει και το ένα κατέληξε

Συνολικά, 12 άτομα έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού και είναι μέλη των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, από τα οποία – δυστυχώς – το ένα κατέληξε ενώ τα άλλα 11 είναι σε καλή κατάσταση της υγείας τους και σε διάφορες φάσεις της θεραπείας που ακολουθούν.

            Από τα κρούσματα αυτά 5 έχουν σημειωθεί στο Στρατό Ξηράς, ισάριθμα στο Πολεμικό Ναυτικό από τα οποία το ένα έχει αποθεραπευτεί, και έχει επανέλθει κατά τα προβλεπόμενα από τα ιατρικά πρωτόκολλα, ενώ μόνο ένα στην κρούσμα στην Πολεμική Αεροπορία.

            Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημανθούν δύο σημεία:

            Πρώτο, ότι το ποσοστό αυτό είναι εξαιρετικά μικρό, αν αναλογιστεί κανείς ότι το σύνολο των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι περίπου 100.000 άτομα, αριθμός που ανεβαίνει ακόμα πιο ψηλά αν υπολογιστεί και το πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί σε αυτές με τις οικογένειές όλων. Στατιστικώς λοιπόν, από το ξεκίνημα της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας ως σήμερα, τα 12 κρούσματα είναι ένα εξαιρετικά μικρό ποσοστό και απολύτως υπό έλεγχο.

            Δεύτερο, τα κρούσματα αυτά, σε συνδυασμό με τα αυστηρά μέτρα που έχουν επιβληθεί σταδιακώς και ήδη ισχύουν και εφαρμόζονται, δεν έχουν επηρεάσει ούτε κατ’ελάχιστο την επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα των τριών Κλάδων των ΕΔ. Ο Στρατός Ξηράς επιχειρούσε και έφερε σε επιτυχία την αποστολή του στον Έβρο εδώ και ένα μήνα τώρα. Το ΠΝ έχει τα πλοία του όλα στο Αιγαίο και εκεί που πρέπει ενώ και η ΠΑ εξακολουθεί και αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση τους Τούρκους στο Αιγαίο!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo