Θεσσαλονίκη: Τέλος οι... βόλτες στη Νέα Παραλία - Μετά τις συστάσεις, έρχονται τα πρόστιμα

Newsroom L&O 31-03-2020 15:33 Τελευταία ενημέρωση: 31-03-2020 15:37
Θεσσαλονίκη: Τέλος οι... βόλτες στη Νέα Παραλία - Μετά τις συστάσεις, έρχονται τα πρόστιμα
Η απαγόρευση ισχύει από τις 2 σήμερα το μεσημέρι - Σύσκεψη φορέων για το θέμα

Από τις 2 το μεσημέρι ξεκίνησε η απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, από το άγαλμα του Βότση έως και το Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. και δημοτικοί αστυνομικοί βρίσκονται συνεχώς στο πλακόστρωτο του παραλιακού μετώπου προκειμένου να κάνουν συστάσεις για τις επόμενες ώρες στους κατοίκους αναφορικά με το «λουκέτο», ενώ από αύριο (Τετάρτη 1/4), στις 2 το μεσημέρι, θα αρχίσουν να επιβάλονται πρόστιμα ύψους 150 ευρώ στους παραβάτες.

Τα σιδερένια κιγκλιδώματα και τα σχοινιά που έχουν τοποθετηθεί αποτρέπουν τους πολίτες να κυκλοφορήσουν στη Νέα Παραλία. Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη, η κυκλοφορία θα απαγορεύεται καθημερινά από τις 2 το μεσημέρι έως τις 8 το πρωί της επόμενης, ενώ η περιοχή θα παραμένει κλειστή καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Σύσκεψη φορέων

Την εκτίμηση ότι η επιτυχής εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας τις επόμενες δυο εβδομάδες στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης είναι ένα μεγάλο στοίχημα, που θα αποτελέσει οδηγό για τον δραστικό περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, εξέφρασαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Λάζαρος Μαυρόπουλος, σε σύσκεψη που είχαν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, η απαγόρευση ισχύει από τις 14.00 σήμερα, ενώ από Δευτέρα έως Παρασκευή απαγορεύεται η κυκλοφορία στη νέα παραλία τις ώρες 14.00' έως 08.00' (το πρωί της επόμενης μέρας), καθώς και σε όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Το μέτρο ισχύει για 14 μέρες.

«Αυτό το μέτρο που αναγκαστήκαμε δυστυχώς να πάρουμε στη Θεσσαλονίκη μόνο εύκολη επιλογή δεν ήταν. Μπορεί να τα έχουμε πάει μέχρι τώρα καλά με τον κορονοϊό ως χώρα και ως περιοχή, αλλά -ας μην επαναπαυόμαστε- ο κίνδυνος δεν έχει περάσει. Δεν πρέπει τώρα να γίνει κάποιο λάθος» είπε ο κ. Τζιτζικώστας. Χαρακτήρισε την απόφαση «δύσκολη, αλλά αναγκαία» και όπως επισήμανε, «κατέστη μονόδρομος, εξαιτίας της συμπεριφοράς μιας μειοψηφίας των συμπολιτών μας». Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας επισήμανε πως η Δημοτική Αστυνομία θα συνδράμει το έργο της ΕΛΑΣ, με τις δικές της δυνάμεις ενώ ο κ. Μαυρόπουλος διαβεβαίωσε ότι ήδη έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία από την πλευρά της ΕΛΑΣ και είναι δεδομένη η καλή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, ώστε να μην εμφανίσει το επόμενο διάστημα η νέα παραλία την εικόνα του συγχρωτισμού των προηγούμενων ημερών.

Η Περιφέρεια υπενθυμίζει ότι είναι σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης (Σέιχ Σου) και ελέγχεται τόσο από την Αστυνομία, όσο κι από την Πυροσβεστική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo