ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Το Τάγμα Εξουδετέρωσης Ναρκοπεδίων Ξηράς επιχειρεί στο…Σύνταγμα!

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 31-03-2020 11:57 Τελευταία ενημέρωση: 31-03-2020 12:03
Το Τάγμα Εξουδετέρωσης Ναρκοπεδίων Ξηράς επιχειρεί στο…Σύνταγμα!
Το ΤΕΝΞ είναι μονάδα του Όπλου του Μηχανικού του Στρατού Ξηράς

Ομάδα έμπειρων πυροτεχνουργών του Τάγματος Εξουδετερώσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) σπεύδει στην πλατεία Συντάγματος, μετά από σχετική ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία, η οποία έχει αποκλείσει την περιοχή στη γωνία Νίκης και Ερμού στην καρδιά της Αθήνας, όπου στη διάρκεια εκσκαφών βρέθηκε παλαιό, οξειδωμένο, πυρομαχικό του Β’Παγκοσμίου πολέμου!

Το ΤΕΝΞ είναι μονάδα του Όπλου του Μηχανικού του Στρατού Ξηράς και η έδρα της είναι στην Αθήνα, στο Στρατόπεδο «Λοχαγού Καποτά» στο Μενίδι, αλλά οι επιχειρησιακές της ομάδες επιχειρούν σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδος, μονίμως (και εκ περιτροπής) στον Έβρο, και εκτάκτως όπου και όποτε κληθούν. 

Η Αθήνα, ως γνωστόν ούτε κατά την είσοδο των Γερμανών τον Απρίλιο του 1941, ούτε και κατά την αποχώρησή τους, τον Οκτώβριο του 1944, βομβαρδίστηκε ούτε από τους Γερμανούς, ούτε και από τους Συμμάχους. Σε αντίθεση όμως με ότι συνέβη στη διάρκεια του Β’ΠΠ, η Αθήνα υπέστη τεράστιες καταστροφές, ιδίως στο κέντρο της, στη διάρκεια της Μάχης του Δεκεμβρίου 1944, μεταξύ δυνάμεων της τότε νομίμου κυβερνήσεως της χώρας ενισχυμένης με βρετανικές δυνάμεις, και των δυνάμεων του ΕΛΑΣ από την άλλη, που επιχειρούσε βίαιη κατάληψη της εξουσίας. Τότε στην περιοχή πραγματοποιήθηκαν σκληρότατες και φονικότατες μάχες και το πιθανότερο είναι το οξειδωμένο πυρομαχικό που βρέθηκε σήμερα να ανήκει πιθανότατα σε αυτήν την περίοδο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo