Συνεχίστηκαν και σήμερα οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 30-03-2020 22:30 Τελευταία ενημέρωση: 30-03-2020 22:51
Συνεχίστηκαν και σήμερα οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο
Σημειώθηκαν 30 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου και μία εικονική αερομαχία

            Συνεχίστηκαν και σήμερα οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο με αριθμό παραβιάσεων, εμπλοκών, χωρίς καμία υπέρπτηση αυτή τη φροά, συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ που δημοσιοποιήθηκαν πριν λίγη ώρα.

Συμφώνως με αυτά, σήμερα, 1 «ζευγάρι» μαχητικών αεροσκαφών F-16 και άλλο 1 μεμονωμένο αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας τύπου CN-235 της Αεροπορίας των Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας, συνολικώς 3 αεροσκάφη, από τα οποία τα 2 μαχητικά ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 3 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και 30 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου, 4 από τις οποίες έγιναν από τα μαχητικά, στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.  

            Ακόμα σημειώθηκε 1 «εικονική αερομαχία» (εμπλοκή) με τα αεροσκάφη ετοιμότητος της ελληνικής αεραμύνης, που έσπευσαν σε κάθε περίπτωση να τα αναχαιτίσουν όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις.

«Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική» σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo