Ν. Παναγιωτόπουλος: Δεν λήγει ο συναγερμός στον Έβρο

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 30-03-2020 20:47
Ν. Παναγιωτόπουλος: Δεν λήγει ο συναγερμός στον Έβρο
«Οι Δυνάμεις παραμένουν σε εγρήγορση και απλά προσαρμόζονται…»

Τη διαβεβαίωση ότι ο συναγερμός των ελληνικών στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων στον Έβρο δεν λήγει, αλλά οι δυνάμεις παραμένουν εκεί και απλώς προσαρμόζονται παρέσχε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, μετά την επίσκεψή του στα Επιτηρητικά Φυλάκια και τα σύνορα στον Έβρο για να επιθεωρήσει τα μέτρα ασφαλείας και να συνομιλήσει με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που επιχειρούν εκεί.

Ο ΥΕΘΑ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος μετέβησαν στο ΕΦ Καστανεών, όπου τους έγινε μία ολοκληρωμένη ενημέρωση για την κατάσταση και την τήρηση των επαυξημένων μέτρων επιτηρήσεως, μετά το πέρας της οποίας προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

«Βρεθήκαμε εδώ στο φυλάκιο των Καστανεών πάλι, προκειμένου να κάνουμε μια ανασκόπηση της κατάστασης μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τη διάλυση του καταυλισμού μέσα στο έδαφος της Τουρκίας και την απομάκρυνση των μεταναστών. Επίσης είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας σε τοπικό επίπεδο, με τους ανθρώπους που διεκπεραίωσαν την αποστολή, φύλαξαν τα σύνορα, πέτυχαν να διατηρήσουν το απαραβίαστο των συνόρων όταν επιχειρήθηκε ο αιφνιδιασμός το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας και φυσικά να σχεδιάσουμε τις επόμενες κινήσεις. 

Αυτό που οπωσδήποτε λέμε είναι ότι δεν λήγει ο συναγερμός. Οι Δυνάμεις παραμένουν σε εγρήγορση και απλά προσαρμόζονται, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν στο μέλλον -ακόμα πιο θωρακισμένοι, ακόμα πιο έτοιμοι, ακόμα πιο εξοπλισμένοι- ό,τι προκύψει» τόνισε ο ΥΕΘΑ αναφερόμενος στο επιχειρησιακό σκέλος της σημερινής παρουσίας του στον Έβρο και της καταστάσεως έτσι όπως έχει διαμορφωθεί εκεί.

Συνεχίζοντας την ίδια δήλωσή του ο ΥΕΘΑ αλλά αναφερόμενος σε υγειονομικής φύσεως θέματα των ΕΔ εξαιτίας του κορονοϊού, τόνισε τα εξής: 

«Επίσης είχαμε την δυνατότητα να συζητήσουμε για τη λήψη μέτρων υγειονομικής προφύλαξης και λόγω του κορονοϊού, να εξασφαλίσουμε δηλαδή ότι όλα τα Στελέχη εδώ είναι καλυμμένα πλήρως όσον αφορά στις προφυλάξεις που πρέπει να έχουν και βέβαια να μην το παραλείψω να συγχαρούμε διά ζώσης όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας, όλους αυτούς που έδωσαν αυτόν τον μεγάλο αγώνα και συνεχίζουν να τον δίνουν. Ήταν οι άγρυπνοι φρουροί στα τείχη και είναι καθόλα άξιοι γιατί πέτυχαν την αποστολή τους. Η αποστολή συνεχίζεται, η προσπάθεια διατήρησης του απαραβίαστου των συνόρων είναι διαρκής κι εμείς οφείλουμε να τους βοηθήσουμε να την φέρουν σε πέρας στο ακέραιο όπως έκαναν μέχρι τώρα».

Τέλος, μετά το πέρας της επιθεωρήσεως στο ΕΦ Καστανεών, οι ΥΕΘΑ και  Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκαν επίσης τα Επιτηρητικά Φυλάκια στο Πύθιο και το Πέταλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo