Άμεση η ανταπόκριση των στελεχών της ΝΔ στο κάλεσμα Μητσοτάκη - Με την απόδειξη κατάθεσης ο Άκης Σκέρτσος!

Ειρήνη Γεωργίου 30-03-2020 17:44 Τελευταία ενημέρωση: 30-03-2020 18:06
Άμεση η ανταπόκριση των στελεχών της ΝΔ στο κάλεσμα Μητσοτάκη - Με την απόδειξη κατάθεσης ο Άκης Σκέρτσος!
Ο ΣΥΡΙΖΑ πλειοδότησε, εισηγούμενος η κατάθεση του μισού μισθού να γίνει υποχρεωτική από προαιρετική και να διευρυνθεί στον ευρύτερο δημόσιο τομέα

Άμεση είναι η ανταπόκριση των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στο σημερινό κάλεσμα του Έλληνα πρωθυπουργού ώστε να καταθέσουν για τους επόμενους δύο μήνες το 50% του μισθού τους στη μάχη εναντίον του Κορονοϊού. Τα ποσά αυτά θα κατευθυνθούν στον ειδικό λογαριασμό για τον Covid-19.

Ο ένας βουλευτής μετά τον άλλο ανακοινώνουν ότι συστρατεύονται σε αυτήν την εθνική προσπάθεια και καταβάλλουν το ήμισυ του μισθού τους στον ειδικό λογαριασμό.

Η ίδια η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, έδωσε από τους πρώτους το παράδειγμα, δηλώνοντας ότι θα παραχωρήσει το μισό από το μισθό της στη μάχη του κορονοϊού.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος ήταν ο πρώτος που προχώρησε άμεσα στην υλοποίηση της κλήσης του κ. Μητσοτάκη, δίνοντας στη δημοσιότητα την απόδειξη καταβολής του μισθού του.

Ολόκληρη η ανάρτησή του στο Facebook:

«Οι δύσκολοι καιροί απαιτούν ηγεσία δια του παραδείγματος, αλληλεγγύη και διαφάνεια», σχολιάζει αρχικά ο κ. Σκέρτσος και συνεχίζει: «Για όσους ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν το κάλεσμα του Kyriakos Mitsotakis καλό είναι να γνωρίζουν ότι στο Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ ΑΕ) έχει δημιουργηθεί λογαριασμός υπέρ της αγοράς μέσων ατομικής προστασίας και εξοπλισμού για την αντιμετώπιση του Covid 19. Ο αριθμός λογαριασμού είναι GR 5 4017 2009 0005 0090 9932 1674 (Τράπεζα Πειραιώς) και εποπτεύεται από επιτροπή διαχειριστικού ελέγχου».

Η λίστα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που κάνουν πράξη την προτροπή του πρωθυπουργού συνεχώς διευρύνεται. Κάποια από τα ονόματα που ανταποκρίθηκαν άμεσα με δημόσιες αναρτήσεις τα προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενδεικτικά είναι εκείνα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Κωνσταντίνου Μπογδάνου, Φώντα Μπαραλιάκου, κ.α.

Το παράδειγμα ακολούθησε και η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Χαρά Κεφαλίδου, με σχετική ανάρτησή της στο λογαριασμό της στο Facebook.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ σε μία προσπάθεια ρελάνς, πλειοδότησε στην πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, εισηγούμενος η κατάθεση του μισού μισθού να γίνει υποχρεωτική από προαιρετική και να διευρυνθεί στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να καλέσει τους βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς του να καταθέσουν προαιρετικά για δύο μήνες το 50% της αποζημίωσης τους στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν μπορεί προφανώς να αντιμετωπίσει το ζήτημα της ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, εμπεριέχει ωστόσο έναν ισχυρό συμβολισμό.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε προς τη Σύνοδο των Προέδρων της Βουλής, είναι το μέτρο να αφορά όλους τους βουλευτές υποχρεωτικά, με πρωτοβουλία και απόφαση της Βουλής και μάλιστα για διάρκεια τριών μηνών. Υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά διότι και οι εργαζόμενοι που με απόφαση της κυβέρνησης χάνουν το ήμισυ του μισθού τους, υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά το χάνουν.

Επιπλέον προτείνουμε η συνεισφορά αυτή να επεκταθεί και στους ευρωβουλευτές και σε όσους διορίστηκαν σε κρατικές θέσεις (ΓΓ, ειδικούς ΓΓ, προέδρους οργανισμών, διοικήσεις ΔΕΚΟ κλπ), καθώς στα νομικά πρόσωπα που εντάσσονται στον δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Και να συνοδευτεί φυσικά από κατάργηση των κατάπτυστων αποφάσεων Διοικητικών Συμβουλίων που διόρισε η κυβέρνηση της ΝΔ στις ΔΕΚΟ, που εν μέσω της πανδημίας αποφάσισαν να διπλασιάσουν τις απολαβές τους».

Διαβάστε επίσης :

Μητσοτάκης: Βουλευτές και υπουργοί να δώσουν το μισό μισθό τους για τον κορονοϊό

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει το μισό μισθό της δύο μηνών για τον κορονοϊό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo