Πάσχα στο σπίτι θα κάνουμε φέτος

Newsroom L&O 30-03-2020 07:45 Τελευταία ενημέρωση: 30-03-2020 07:57
Πάσχα στο σπίτι θα κάνουμε φέτος
Ξεκαθαρίζεται σε όλους τους τόνους από κυβερνητικά στελέχη

Την πιθανότητα να έχουν χαλαρώσει τα μέτρα μέχρι το Πάσχα αποκλείουν από χθες κυβερνητικά στελέχη προετοιμάζοντας τον κόσμο πως θα περάσει γιορτές στο σπίτι.

Το γεγονός τόνισε κατά την απογευματινή ενημέρωση της Κυριακής για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σχολίασε συμπεριφορές πολιτών οι οποίοι, όπως είπε, έχουν ξεπεράσει κάθε πλαίσιο εφευρετικότητας. «Ήταν εντυπωσιακό ότι την Παρασκευή είχαν διαλυθεί παντού τα υδραυλικά, σε όλα τα σπίτια εκτός Αθηνών, και όλοι έπρεπε να μεταβούν για τα φτιάξουν. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη να θέλουν να πάνε στα εξοχικά τους, αλλά είναι θέμα ευθύνης για όλους», τόνισε.

«Δεν υπάρχει ζήτημα εκδρομέων», δήλωσε ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς, ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την έξοδο πολιτών προς τα χωριά τους, ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας.

Εγκύκλιο προς κτηνοτρόφους και σφαγείς εξήγγειλε ο Γεωργιάδης

Κάθε πιθανότητα να υπάρξει φέτος πασχαλινή έξοδος αποκλείει εξάλλου και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, λόγω των αυστηρών μέτρων για τον κορονοϊό, με δηλώσεις του τόσο σήμερα το πρωί όσο και χθες, 

«Δεν θα υπάρξει φέτος η λεγόμενη έξοδος για το Πάσχα», ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στον ΣΚΑΪ,ο υπουργός. «Δεν πρόκειται να υπάρξει φέτος πασχαλινή έξοδος. Η καραντίνα σίγουρα θα ισχύσει μέχρι τότε καλό είναι να το λέμε από τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε πως ο Απρίλιος θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμος μήνας για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας.

Πρόσθεσε δε, πως σήμερα, Δευτέρα, θα εκδώσει εγκύκλιο προς κτηνοτρόφους και σφαγείς να λάβουν υπόψη τους ότι φέτος δεν θα γίνει η καθιερωμένη κατανάλωση αμνοεριφίων την περίοδο του Πάσχα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκε και η παράταση του λουκέτου σε καταστήματα και εκκλησίες μέχρι τις 11 Απριλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo