Οι 28 «νέες» δομές φιλοξενίας αλλοδαπών, που έχουν αιτηθεί διεθνή προστασία

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 28-03-2020 17:20 Τελευταία ενημέρωση: 28-03-2020 17:25
Οι 28 «νέες» δομές φιλοξενίας αλλοδαπών, που έχουν αιτηθεί διεθνή προστασία
Ποιες και που είναι βάσει του ΦΕΚ και κάποιες διευκρινίσεις

Τη διευκρίνιση ότι δεν πρόκειται για νέες δομές φιλοξενίας, τουλάχιστον στη συντριπτική τους πλειονότητα, αλλά για ουσιαστική αναβάθμιση των υπαρχόντων οι οποίες περνούν από τα χέρια των διαφόρων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), που έως τώρα τις διοικούσαν, στον έλεγχο της Πολιτείας, παρέσχε κυβερνητική πηγή προς την οποία απευθύνθηκε η ιστοσελίδα μας αναφορικώς με το θέμα της προ ημερών ανακοινώσεως της «δημιουργίας» 28 «νέων» δομών φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα, με την ευκαιρία της δημοσιεύσεως της σχετικής κοινής υπουργικής αποφάσεως στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Πιο συγκεκριμένα. Στις 24 Μαρτίου 2020 δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1016, τεύχος Β’) η σχετική απόφαση των συναρμόδιων
υπουργών, του υφυπουργού Οικονομίας Θόδωρος Σκυλακάκης και του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη, με θέμα «Σύσταση δομών προσωρινής υποδοχής πολιτών τρίτων χωρών ή ανιθαγενών, οι οποίοι έχουν αιτηθεί διεθνή προστασία».

«Καμία νέα δομή δεν δημιουργείται! Αυτό που άλλαξε πρόσφατα είναι ότι πέρασε ο διοικητικός έλεγχος των 28 δομών στο εσωτερικό της χώρας από τους
διάφορους διεθνείς οργανισμούς και τις ΜΚΟ όπως ίσχυε και γινόταν ως τώρα, στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Δηλ. στην Πολιτεία. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να ακολουθήσουν οι προκηρύξεις θέσεων για την τοποθέτηση των νέων Διοικητών και την στελέχωσή τους. Πρέπει να σημειωθεί ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια οι περισσότερες από τις δομές φιλοξενίας που υπήρχαν στο εσωτερικό της χώρας λειτουργούσαν υποστελεχωμένες και χωρίς διοίκηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται», συμφώνως με όσα μας είπε αρμόδια κυβερνητική πηγή που ρωτήθηκε σχετικώς!

Με την προαναφερθείσα κυβερνητική απόφαση η όποια πρόσθετη δαπάνη θα καλυφθεί από τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Μεταναστεύσεως που θα ενισχυθεί για το σκοπό αυτό με ειδικό κονδύλι από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ με το ακροτελεύτειο 3 ο άρθρο καθορίζεται το ύψος των μεικτών μηνιαίων αποδοχών του κάθε διοικητή «Δομής προσωρινής υποδοχής και προσωρινής φιλοξενίας» στα 3.000 ευρώ, προς τον οποίο χορηγείται, επίσης, οικογενειακή παροχή, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του άρθρου 15 του ν. 4354/2015 (ΦΕΚ Α΄176), όπως σημειώνεται χαρακτηριστικώς.

Οι 28 «Δομές προσωρινής υποδοχής πολιτών τρίτων χωρών ή ανιθαγενών, οι οποίοι έχουν αιτηθεί διεθνή προστασία,» ως Περιφερειακές Υπηρεσίες της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης είναι οι εξής όπως περιγράφονται στο προαναφερθέν ΦΕΚ

1. Δομή «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ», στο στρατόπεδο «ΤΧΜ (ΜΧ) Γ. ΠΕΛΑΓΟΥ» του Δήμου Αλεξανδρείας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.


2. Δομή «ΒΑΓΙΟΧΩΡΙΟΥ», στην τοπική κοινότητα Νυμφόπετρας του Δήμου Βόλβης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής
Μακεδονίας. 

3. Δομή «ΛΟΥΤΡΑ ΒΑΓΙΟΧΩΡΙΟΥ», σε ξενοδοχεία του Δήμου Βόλβης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

4. Δομή «ΒΕΡΟΙΑΣ», στο στρατόπεδο «ΑΡΜΑΤΟΛΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ» του Δήμου Βέροιας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής
Μακεδονίας.

5. Δομή «ΒΟΛΟΥ», στις εγκαταστάσεις «ΜΟΖΑΣ» του Δήμου Βόλου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

6. Δομή «ΔΟΛΙΑΝΩΝ», στην εθνική οδό Καλπακίου-Συνόρων του Δήμου Πωγωνίου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου.

7. Δομή «ΔΡΑΜΑΣ», στην Αποθήκη Νο.3 της Βιομηχανικής Περιοχής του Δήμου Δράμας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας της Περιφέρειας Ανατολικής
Μακεδονίας και Θράκης.
8. Δομή «ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ», στη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού του Δήμου Ελευσίνας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.

9. Δομή «ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ», στην τοπική κοινότητα Θερμοπυλών του Δήμου Λαμιέων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

10. Δομή «ΘΗΒΑΣ», στη θέση «ΚΛΩΣΤΗΡΙΟ ΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ» του Δήμου Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

11. Δομή «ΚΑΒΑΛΑΣ», στο στρατόπεδο «ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ» στη θέση «ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ» του Δήμου Καβάλας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της
Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

12. Δομή «ΚΑΤΣΙΚΑ», στην Δημοτική Κοινότητα Κατσικά του Δήμου Ιωαννιτών της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου.

13. Δομή «ΚΑΤΩ ΜΗΛΙΑΣ», στην Τοπική Κοινότητα Μηλιάς του Δήμου Κατερίνης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

14. Δομή «ΚΥΛΛΗΝΗΣ», στην Τοπική Κοινότητα Μυρσίνης του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής
Ελλάδας.

15. Δομή «ΛΑΓΚΑΔΙΚΙΩΝ», στο στρατόπεδο «ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ» του Δήμου Λαγκαδά της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής
Μακεδονίας.

16. Δομή «ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟΥ», στο στρατόπεδο «ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΥ» του Δήμου Λαρισαίων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

17. Δομή «ΛΑΥΡΙΟΥ», στη θέση «ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας
Αττικής.

18. Δομή «ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ», στο στρατόπεδο «ΓΕΡΑΚΙΝΗ» του Δήμου Ωρωπού της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.

19. Δομή «ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ», στη θέση «ΠΑΛΑΙΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ» του Δήμου Τανάγρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

20. Δομή «ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ», στη θέση «ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ» του Δήμου Παιονίας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

21. Δομή «ΡΙΤΣΩΝΑΣ», στην Περιφερειακή Οδό Χαλκίδας-Θηβών του Δήμου Χαλκιδέων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

22. Δομή «ΣΕΡΡΩΝ», στη θέση «ΠΡΩΗΝ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ» του Δήμου Σερρών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

23. Δομή «ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ», στη θέση «ΠΡΟΒΛΗΤΑ 4» του Δήμου Χαϊδαρίου της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής.

24. Δομή «ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ», στο στρατόπεδο «ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΑΚΗ» του Δήμου Ζηρού της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας της Περιφέρειας Ηπείρου.

25. Δομή «ΓΡΕΒΕΝΩΝ», σε ξενοδοχεία του Δήμου Γρεβενών της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

26. Δομή «ΠΥΡΓΟΥ», στη θέση «ΞΕΝΩΝΕΣ ΠΥΡΓΟΥ» του Δήμου Πύργου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

27. Δομή «ΚΟΡΙΝΘΟΥ», στο στρατόπεδο «ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗ» του Δήμου Κορινθίων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

28. Δομή «ΣΙΝΤΙΚΗΣ», στη θέση «ΚΛΕΙΔΙ» του Δήμου Σιντικής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo