Τα φάρμακα έφτασαν στη Βόρεια Ήπειρο! (εικόνες)

Ειρήνη Γεωργίου 28-03-2020 15:58 Τελευταία ενημέρωση: 28-03-2020 17:15
Τα φάρμακα έφτασαν στη Βόρεια Ήπειρο! (εικόνες)
Αποστολή φαρμάκων από την Ελλάδα στους αποκλεισμένους λόγω κορονοϊού Έλληνες

Σε αυτήν την πρωτοφανή παγκόσμια κρίση υγεία, που δοκιμάζεται όλη η ανθρωπότητα, σε ορισμένους τόπους, για ορισμένους ανθρώπους η κατάσταση είναι ακόμη πιο κρίσιμη.

Καθώς τα ελληνο-αλβανικά σύνορα έχουν κλείσει εδώ και μέρες σε μία προσπάθεια καταπολέμησης της εξάπλωσης του κορονοϊού, οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου δεν είχαν τρόπο να εφοδιαστούν όπως συνήθως τα απαραίτητα φάρμακα.

Σε αυτό το αδιέξοδο έδωσαν λύση πρωτοβουλίες που οργανώθηκαν για συγκέντρωση και αποστολή φαρμάκων στους υπερήλικες κατοίκους των χωριών της Βορείου Ηπείρου.

Έτσι, σύμφωνα με ανάρτηση της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών, η κα Ελένη Παππά, διαχειρίστρια της Δημοτικής Ενότητας Αλύκου ανέλαβε αυτήν την πρωτοβουλία, ώστε να εξυπηρετηθούν όσοι είχαν άμεση ανάγκη για τα συνταγογραφούμενα φάρμακα που λαμβάνουν και δεν υπάρχει τρόπος να τα προμηθευτούν, λόγω των κλειστών συνόρων. Στην προσπάθεια αυτή σημαντική ήταν η αρωγή του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κ. Λάμπρου Κακίση.

Παρόμοια σημαντική προσπάθεια διοργανώνει και η Ένωση Χειμαρριωτών στην Αθήνα, η οποία κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα να συγκεντρώσει προς αποστολή στη Χειμάρρα και δεύτερη παρτίδα αναγκαίων φαρμάκων.

Χθες, στα γραφεία της Ένωσης Χειμαρριωτών, συγκεντρώθηκαν φάρμακα για 130 οικογένειες της Χειμάρρας. Ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα που η Ένωση Χειμαρριωτών και η Ομόνοια Χειμάρρας συνέβαλαν στην επίλυση του πολύ σημαντικού ζητήματος που έχει προκύψει εξαιτίας των μέτρων προστασίας κατά του ιού Covid-19, δείχνοντας έμπρακτα πως είναι στο πλευρό των συνανθρώπων τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo