Το ΥΠΕΞ όρισε Ειδικό Απεσταλμένο στο Ην. Βασίλειο για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 27-03-2020 20:19 Τελευταία ενημέρωση: 27-03-2020 20:19
Το ΥΠΕΞ όρισε Ειδικό Απεσταλμένο στο Ην. Βασίλειο για την αντιμετώπιση της πανδημίας
Ο Ειδικός Απεσταλμένος θα μεταβεί με ειδική πτήση στο Λονδίνο άμεσα και στην επιστροφή της η πτήση αυτή θα μεταφέρει πολίτες που επιθυμούν να γυρίσουν στην Ελλάδα

  Ένας έμπειρος διπλωμάτης μας, ο Πρέσβης Πάνος Καλογερόπουλος, ορίστηκε σήμερα και μετά από απόφαση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια,ως Ειδικός Απεσταλμένος στο Ηνωμένο Βασίλειο με αποκλειστικό σκοπό και αποστολή το συντονισμό και την εντατικοποίηση των προσπαθειών που γίνονται για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού στους Έλληνες της Βρετανίας, αλλά και τον επαναπατρισμό τους όποτε απαιτείται κάτι τέτοιο.

            Επίσης έγινε γνωστό ότι ο Ειδικός Απεσταλμένος θα μεταβεί με ειδική πτήση στο Λονδίνο άμεσα και στην επιστροφή της η πτήση αυτή θα μεταφέρει κόσμο που επιθυμεί την επιστροφή του.

            Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ έχει ως ακολούθως:

            «Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όρισε σήμερα τον Πρέσβυ κ. Πάνο Καλογερόπουλο ως Ειδικό Απεσταλμένο στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο τη εντατικοποίησης των προσπαθειών για αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας Covid-19 σε σχέση με τους Έλληνες πολίτες στο εξωτερικό και τον επαναπατρισμό τους, όποτε αυτός απαιτείται.

Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, ο Ειδικός Απεσταλμένος μεταβαίνει στο Λονδίνο, προκειμένου να συντονίσει τις σχετικές προσπάθειες, καθώς και τη συναφή συνεργασία με τις βρετανικές αρμόδιες αρχές.

Στο Λονδίνο θα μεταβεί με ειδική πτήση που πρόκειται να επιστρέψει αργότερα την ίδια ημέρα στην Αθήνα, επαναπατρίζοντας δεκάδες Ελλήνων πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo