Παρατείνεται το δικαστικό έτος

Κατερίνα Μάνθου 27-03-2020 14:14 Τελευταία ενημέρωση: 27-03-2020 19:49
Παρατείνεται το δικαστικό έτος
Στήριξη με 180 εκ. ευρώ σε έξι επιστημονικούς κλάδους ανάμεσά τους και οι δικηγόροι
Την παράταση του δικαστικού έτους το οποίο θα έληγε στις 30 Ιουνίου αν δεν είχε ενσκήψει και στη χώρα μας η πανδημία του κορονοϊού, αποφάσισαν, οι συναρμόδιοι υπουργοί, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωσή που εξέδωσαν. 
 
Παράλληλα, η κυβέρνηση όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση προχωρά στην στήριξη 170.000 επιστημόνων, προερχομένους και από τους έξι βασικούς επιστημονικούς κλάδους: Δικηγόρων, γιατρών, μηχανικών, οικονομολόγων /λογιστών, εκπαιδευτικών και ερευνητών. Τα χρήματα που θα διατεθούν για την στήριξη των κλάδων αυτών ανέρχονται σε 180 εκατ. ευρώ και όσοι εναχθούν στο πρόγραμμα θα λάβουν επίδομα ύψους 600 ευρώ.

Ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση την οποία υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταικούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρας, έχει ως εξής:

«Η Κυβέρνηση προχωρά άμεσα στην στήριξη 170.000 επιστημόνων, προερχομένους και από τους 6 βασικούς επιστημονικούς κλάδους: Δικηγόρων, Γιατρών, Μηχανικών, Οικονομολόγων /Λογιστών, Εκπαιδευτικών και Ερευνητών δια ενός ανοιχτού προγράμματος, ύψους 180 εκ., με επιταγή κατάρτισης (voucher), με τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.

Το πρόγραμμα θα αποσκοπεί στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον αντίστοιχο κλάδο. Το εκπαιδευτικό επίδομα των ωφελουμένων θα είναι ύψους 600 ευρώ για έκαστο εξ αυτών και θα αφορά 100 ώρες τηλεκατάρτισης. Το εκπαιδευτικό επίδομα θα καταβληθεί, σε δύο δόσεις με την ολοκλήρωση έκαστης διδακτικής ενότητας. Οι ωφελούμενοι θα λάβουν και πιστοποίηση για τα αντικείμενα κατάρτισης.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί άμεσα από τη Γενική Γραμματεία Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και θα χρηματοδοτηθεί από συγχρηματοδοτούμενους πόρους.

Η Κυβέρνηση προχωρά με υπευθυνότητα απέναντι στο επιστημονικό δυναμικό της χώρας, υιοθετώντας γρήγορες και αποδοτικές ενεργητικές πολιτικές στήριξης, με στόχο όχι μόνο την οικονομική του στήριξη μέσα στην κρίση που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊος, αλλά και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων του,  με εμπέδωση των νέων τεχνολογικών και ψηφιακών εργαλείων, χρήσιμων για το επάγγελμα ή το λειτούργημά του, ανεξάρτητα από την ηλικία ή την επαγγελματική εμπειρία των εκπροσώπων του.

Παράλληλα, εργάζεται για την ταχεία επάνοδο στην κανονικότητα λαμβάνοντας όλα τα κατάλληλα μέτρα, που θα επιτρέψουν σε όλους τους επιστημονικούς κλάδους να ανακτήσουν τα εισοδήματά τους. Προς τούτο, έχει ήδη αποφασιστεί η παράταση του τρέχοντος δικαστικού έτους.

Στεκόμαστε δίπλα σε όλους,  με λύσεις ταιριαστές για την κάθε ομάδα του ενεργού πληθυσμού της χώρας.

Μετατρέπουμε  την κρίση σε ευκαιρία ανάπτυξης και μάθησης.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΡΑΣ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo