ΣτΕ: Νόμιμο το Προεδρικό Διάταγμα για κατασκευή δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου στην Καλλιτεχνούπολη

Κατερίνα Μάνθου 27-03-2020 12:12
ΣτΕ: Νόμιμο το Προεδρικό Διάταγμα για κατασκευή δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου στην Καλλιτεχνούπολη
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου ενέκρινε ομόφωνα την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου του επίμαχου οικοδομικού τετραγώνου

Νόμιμο έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) το Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει την κατασκευή δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου στην Καλλιτεχνούπολη Ραφήνας. Το Προεδρικό Διάταγμα εγκρίθηκε από το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ και σύμφωνα με τις διατάξεις του τροποποιείται το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο του οικισμού του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Καλλιτεχνούπολης στο οικοδομικό τετράγωνο 107Α, με αλλαγή χρήσης και καθορισμό όρων και περιορισμών δόμησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρχικά για το συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο είχε εγκριθεί η κατασκευή πεζόδρομων αθλητικών εγκαταστάσεων, παιδικής χαράς και εμπορικού κέντρου.

Ωστόσο, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου ενέκρινε ομόφωνα την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου του επίμαχου οικοδομικού τετραγώνου 107Α, με αλλαγή χρήσης γης από χώρο για ανέγερση εμπορικού κέντρου σε χώρο για ανέγερση δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo