«Περίμενα να κοιμηθεί το παιδί μου για να κλάψω» - Συγκλονίζει η πρώτη ασθενής με κορονοϊό στην Ελλάδα

Newsroom L&O 27-03-2020 09:04 Τελευταία ενημέρωση: 27-03-2020 10:50
«Περίμενα να κοιμηθεί το παιδί μου για να κλάψω» - Συγκλονίζει η πρώτη ασθενής με κορονοϊό στην Ελλάδα
«Άκουγα ότι έχω φέρει τον COVID-19 στην Ελλάδα. Τις πρώτες μέρες είχα ενοχές. Είναι πολύ εύκολο να κρίνεις τον άλλο, αλλά πολύ δύσκολο να μπεις στην θέση του» είπε χαρακτηριστά η 38χρονη

Τις στιγμές που βίωσε όταν διαγνώστηκε θετική στον COVID-19 περιέγραψε η Δήμητρα Βουλγαρίδου, η πρώτη ασθενής με κορονοϊό στην Ελλάδα, από την Θεσσαλονίκη, η οποία πλέον έχει αναρρώσει πλήρως.

Μιλώντας στον Alpha, τόνισε ότι έμεινε 15 ημέρες στον θάλαμο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και 10 μέρες στο σπίτι, ακολουθώντας τα σχετικά πρωτόκολλα.

Όπως είπε η κ. Βουλγαρίδου, είχε μεταβεί στο Μιλάνο για επαγγελματικούς λόγους, στο πλαίσιο του Fashion Week, καθώς έχει δική της εταιρεία με χειροποίητες πετσέτες.

Αφού εμφάνισε συμπτώματα μετά την επιστροφή της στη Θεσσαλονίκη, έκανε εξετάσεις και βγήκε θετική στον COVID-19.

«Φοβήθηκα για εμένα και το παιδί μου»

Συγκλονίζουν οι σκέψεις που περιέγραψε αφού έμαθε πως είναι θετική στον κορονοϊό, και τόνισε πως άρχισε να φοβάται ότι έχουν κολλήσει όλοι με τους οποίους συναναστράφηκε.

Η 38χρονη επιχειρηματίας είπε ότι φοβήθηκε για το παιδί της, με το οποίο πάντως ήταν στον ίδιο θάλαμο, καθώς και εκείνο διαγνώστηκε θετικό στον κορονοϊό.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που αποκάλυψε, πως περίμενε να κοιμηθεί το παιδί της, προκειμένου να κλάψει τα βράδια.

«Ήταν πολλές οι δύσκολες στιγμές. Μια από τις στιγμές που με ανησύχησε ήταν όταν μου είπαν ότι μπαίνει και η φίλη μου, γιατί ανήκει σε ευπαθείς ομάδες. Σκεφτόμουν ότι ήμουν υπεύθυνη για όλο αυτό. Δεν σκέφτηκα ποτέ ποιος με κόλλησε», ανέφερε η 38χρονη.

Τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε

Η κ. Βουλγαρίδου εκδήλωσε την απογοήτευσή της που δημοσιεύθηκαν τα στοιχεία της κατά παράβαση του ιατρικού απορρήτου, ενώ τόνισε πως άκουσε διάφορα αρνητικά σχόλια, αλλά στον αντίποδα δέχθηκε και μηνύματα συμπαράστασης και δώρα.

«Δεν άνοιξα συνειδητά τηλεόραση, μου έκανε κακό. Μου είπαν ότι ξέρει όλος ο κόσμος ποια είμαι, υπήρχαν δημοσιογράφοι που έβαλαν μέχρι και την φωτογραφία μου. Δεν θα έπρεπε να είχα εκτεθεί τόσο πολύ σε ό,τι αφορά το κομμάτι της υγείας».

Συνέχισε λέγοντας, «άκουγα ότι έχω φέρει τον COVID-19 στην Ελλάδα. Τις πρώτες μέρες είχα ενοχές. Είναι πολύ εύκολο να κρίνεις τον άλλο, αλλά πολύ δύσκολο να μπεις στην θέση του».

«Δεν με ενδιαφέρει ούτε αυτή ούτε το παιδί της. Το χειρότερο είναι ότι έχουν στιγματιστεί τα δικά μας παιδιά», ανέφερε για το χειρότερο σχόλιο που άκουσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo