Δικαστές και δικηγόροι αναμένουν την απόφαση για παράταση της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων

Κατερίνα Μάνθου 27-03-2020 07:05
Δικαστές και δικηγόροι αναμένουν την απόφαση για παράταση της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων
Η υπουργική απόφαση αναμένεται τις επόμενες ώρες

Την έκδοση της νέας υπουργικής απόφασης που θα παρατείνει την αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αναμένουν δικαστές, δικηγόροι, δικαστικοί υπάλληλοι και πολίτες.

Η απόφαση αναμένεται τις επόμενες ώρες, δεδομένου ότι σήμερα λήγει η πρώτη απόφαση που είχε λάβει η κυβέρνηση για μερικό κλείσιμο των δικαστηρίων της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα απόφαση που θα εκδοθεί αναμένεται να παρατείνει το καθεστώς μερικής αναστολής της λειτουργίας των δικαστηρίων τουλάχιστον μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης πάντως ανακοίνωσε ότι προμηθεύεται μάσκες, αντισηπτικά και γάντια , τα οποία θα χορηγηθούν, μέσω των διοικήσεων των δικαστηρίων, σε δικαστές και εισαγγελείς, που προσέρχονται στα δικαστήρια για να δικάσουν υποθέσεις στα αυτόφωρα, ή υποθέσεις για τις οποίες υπάρχει ο κίνδυνος της παραγραφής αδικημάτων ή λήγει το 18μηνο προσωρινής κράτησης κατηγορουμένων. Να σημειωθεί ότι σχετικό αίτημα, είχε υποβάλλει εγγράφως προ ημερών στο υπουργείο Δικαιοσύνης η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Εν τω μεταξύ, σε μια προσπάθεια να προλάβει «έμφραγμα» στο δικαστικό σύστημα της χώρας μετά τη λήξη της πανδημίας, το υπουργείο Δικαιοσύνης, ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες από τους προέδρους των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας να προχωρούν οι δικαστές στην έκδοση αποφάσεων κατά την διάρκεια της μερικής αναστολής των δικαστηρίων.

Την ίδια στιγμή πάντως στο Συμβούλιο της Επικρατείας ξεκίνησαν οι τηλεδιασκέψεις προκειμένου να εκδοθούν αποφάσεις για υποθέσεις που έχουν ήδη συζητηθεί στο ακροατήριο πριν την εμφάνιση του κορονοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo