• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Φρένο στο κορονομόλογο βάζει η ΕΕ! - βέτο από την Ιταλία

lawandorder.gr 26-03-2020 21:48 Τελευταία ενημέρωση: 27-03-2020 07:07
Φρένο στο κορονομόλογο βάζει η ΕΕ! - βέτο από την Ιταλία
Η ιταλική δημόσια τηλεόραση (Rai) γνωστοποίησε την είδηση ότι η κυβέρνηση της χώρας απέρριψε το προσχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής

Τη σθεναρή άρνηση αρκετών χωρών και ειδικά της Ιταλίας και της Ισπανίας,  βρίσκει η επιμονή της ΕΕ να μην προωθεί το ευρωομόλογο, που θα μπορούσε να δημιουργηθεί για να αντιμετωπιστεί η κρίση του κορονοϊού. Στη Συνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται με τηλεδιάσκεψη, οι πρώτες πληροφορίες θέλουν την πλευρά της Ιταλίας να εκφράζει τη διαφωνία της. Ο πρόεδρος της χώρας, Τζουζέπε Κόντε, απέρριψε το προσχέδιο του κειμένου των συμπερασμάτων της Συνόδου, θέτοντας βέτο!. Όπως έγινε γνωστό από τη Rai, φέρεται να δήλωσε ότι "μέσα σε δέκα μέρες η Ένωση πρέπει να βρει λύση. Αν η Ευρώπη βοηθήσει όπως έκανε στο παρελθόν, τότε θα βασιστούμε στις δυνάμεις μας"... Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν η Ιταλία, να βρίσκεται σε πλήρη ταύτιση θέσεων με την Ισπανία, μία ακόμα χώρα που πλήττεται ακαριαία από την κρίση του κορονοϊού.

Πάντως ,ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Γάλλος πρόεδρος Εμμάνουελ Μακρόν και άλλοι επτά ηγέτες της ΕΕ, επέμειναν στην επιστολή που επέδωσαν προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Σε αυτή ζητούν από την ΕΕ να δημιουργήσει ομόλογα - corona, για να διαθέσει κονδύλια για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Κατά το παρελθόν, είχε επανέλθει ως πρόταση η δημιουργία ευρωομολόγου, που είχε απορριφθεί από την Γερμανία, αλλά και τις χώρες του "πλούσιου" Βορρά.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo