Συνεχίζουν και σήμερα τις προκλήσεις τους οι Τούρκοι στο Αιγαίο με παραβιάσεις και υπερπτήσεις

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 26-03-2020 21:28 Τελευταία ενημέρωση: 26-03-2020 21:28
Συνεχίζουν και σήμερα τις προκλήσεις τους οι Τούρκοι στο Αιγαίο με παραβιάσεις και υπερπτήσεις
Τουρκικά F-16 εντοπίστηκαν πάνω από τη Χίο, τις Οινούσσες, την Παναγιά και τη Λέσβο

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο με παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου και σημαντικό αριθμό υπερπτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ που δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγη ώρα.

Συμφώνως με αυτά, σήμερα, 1 «ζευγάρι» μαχητικών αεροσκαφών F-16 και 1 μεμονωμένο αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235, συνολικώς 8 αεροσκάφη, από τα οποία τα 2 μαχητικά ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 6 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και 18 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου, όλες από τα μαχητικά, στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Eκ των ανωτέρω παραβιάσεων oi 6 ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά F-16 πάνω από το Βορειοανατολικό άκρο της Χίου, το Νοτιοανατολικό άκρο της Χίου, τις Οινούσσες (δύο φορές), την Παναγιά, και το Νοτιοανατολικό άκρο της Λέσβου.

            Δεν σημειώθηκαν «εικονικές αερομαχίες» (εμπλοκές) με τα αεροσκάφη ετοιμότητος της ελληνικής αεραμύνης, που έσπευσαν σε κάθε περίπτωση να τα αναχαιτίσουν όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις.

«Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική» σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo