Έντονη διπλή διάψευση, περί δήθεν υπέρπτηση τουρκικού F-16 πάνω από την…Καβάλα!

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 26-03-2020 20:51 Τελευταία ενημέρωση: 26-03-2020 20:54
Έντονη διπλή διάψευση, περί δήθεν υπέρπτηση τουρκικού F-16 πάνω από την…Καβάλα!
Τόσο από το υπουργείο Άμυνας, όσο και το ΓΕΕΘΑ

Σε έντονο ύφος, και σε δύο επίπεδα, από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης και από το ΓΕΕΘΑ, διαψεύδεται το πρωτοφανές και ανυπόστατο δημοσίευμα που διακινήθηκε από ιστοσελίδες περί δήθεν υπερπτήσεως τουρκικού F-16 πάνω από την…Καβάλα ενώ επρόκειτο για το ελληνικό F-16 που έκανε διελεύσεις για την εθνική επέτειο, γεγονός που ήταν γνωστό από προχθές το απόγευμα!

Και όχι μόνο αυτό. Αλλά κάποιες εκ των ιστοσελίδων αυτών έβγαλαν και σχετική … «δήλωση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην ΕΡΤ» η οποία – βεβαίως δεν έχει γίνει ποτέ!

Ήδη για τις αθλιότητες αυτές επεμβαίνει ο Εισαγγελέας αυτεπαγγέλτως, ενώ κατά την άποψή μας πρέπει αυτεπαγγέλτως να επέμβει και η ΕΣΗΕΑ, καθώς τέτοιες αθλιότητες πλήττουν το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου!

Παραθέτουμε ως έχουν τις δύο ανακοινώσεις – διαψεύσεις του ΥΠΕΘΑ και
του ΓΕΕΘΑ αντιστοίχως:

«Από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διευκρινίζεται κατηγορηματικά ότι
χθεσινά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε υπερπτήσεις εντός Εθνικού Εναερίου Χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία υποτίθεται πως πέταξαν πάνω από Αλεξανδρούπολη μέχρι και Καβάλα -και δυστυχώς αναπαράγονται και σήμερα- είναι παντελώς ψευδή, αν όχι ευθέως υπονομευτικά για τα εθνικά συμφέροντα σε μια ιδιαίτερη κρίσιμη συγκυρία.

Είναι εξωφρενικό ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης να διακινούν σενάρια εισόδου τουρκικών μαχητικών σε βάθος σχεδόν 100 ναυτικών μιλίων εντός του Εθνικού Εναερίου Χώρου και μάλιστα πάνω από χερσαίο έδαφος.

Οι πάσης φύσεως παραβάσεις, παραβιάσεις και υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών καταγράφονται και ανακοινώνονται καθημερινά προς τους διαπιστευμένους συντάκτες, κατά πάγια διαδικασία.»

Η αντίστοιχη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ έχει ως ακολούθως: «Το ΓΕΕΘΑ ενημερώνει για τα αναγραφόμενα σε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου της Πέμπτης 26 Μαρτίου 2020, που αφορούν σε υπέρπτηση τουρκικού αεροσκάφους άνωθεν ελληνικών εδαφών επί δρομολογίου Αλεξανδρούπολη – Καβάλα – Λήμνο – Λέσβο - Χίο με επιβεβαίωση από το ΓΕΕΘΑ και δήλωση στην ΕΡΤ από τον κ. Αρχηγό ΓΕΕΘΑ ότι η ελληνική απάντηση θα είναι ισχυρή, τα ακόλουθα:

«Ουδεμία υπέρπτηση από τουρκικά αεροσκάφη, πραγματοποιήθηκε την 25η Μαρτίου 2020 άνωθεν της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας, της Λήμνου και της Χίου. Σημειώνεται η προφανής σύγχυση των σχετικών δημοσιευμάτων με το
δρομολόγιο ζεύγους αεροσκαφών F – 16 της ΠΑ άνωθεν των πόλεων Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Λήμνο, Λέσβο και Χίο, στο πλαίσιο του εορτασμού της
εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου.

Η ούτως ή άλλως απαράδεκτη πρακτική των υπερπτήσεων, παγίως γνωστοποιείται άμεσα από το ΓΕΕΘΑ σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία στους διαπιστευμένους στο ΥΠΕΘΑ δημοσιογράφους. Η εν λόγω διαδικασία ακολουθήθηκε και την 25 η Μαρτίου 2020 για το σύνολο των υπερπτήσεων που
πραγματοποίησαν τουρκικά αεροσκάφη.

Ο κ. Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ουδεμία δήλωση έκανε στην ΕΡΤ ή σε άλλο τηλεοπτικό μέσο.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo