24 C
Athens
21.4 C
Thessaloniki
Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
More

    Τσιάρας σε δικαστές: Δημοσιεύστε αποφάσεις όσο διαρκεί η μερική αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων


    Με γνώμονα τη ορθή λειτουργία της Δικαιοσύνης μετά και την λήξη των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κων. Τσιάρας, ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες από τις ηγεσίες των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, να δώσουν εντολή στους δικαστές να εκδίδουν αποφάσεις για όσα διάστημα τα δικαστήρια είναι κλειστά.
    Σκοπός είναι να μειωθεί ο αριθμός των υποθέσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα στα δικαστήρια, έτσι ώστε όταν περάσει η πανδημία το δικαστικό σύστημα να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα μετά την λήξη των περιοριστικών μέτρων.
    Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά τόνιζαν πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, το διάστημα της μερικής αναστολής της λειτουργίας των δικαστηρίων δεν είναι περίοδος διακοπών για τους δικαστικούς λειτουργούς και όποιες δικαστηριακές πράξεις μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία πρέπει να πραγματοποιούνται.
    Και όλα αυτά, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να εκδοθεί νέα υπουργική απόφαση που θα παρατείνει την μερική αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων της χώρας, ενδεχομένως μετά το Πάσχα. Από την αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων εξαιρείται η δημοσίευση αποφάσεων.
    Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ΣτΕ Αθανάσιος Ράντος ήδη έχει ξεκινήσει τις τηλεδιασκέψεις επί υποθέσεων που έχουν ήδη συζητηθεί στο ακροατήριο πριν εμφανιστεί η πανδημία. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τηλεδιασκέψεις στο Β΄ και Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ, ενώ σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ακόμη μια.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ