Πέτσας: Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε διπλή κρίση: Την ασύμμετρη απειλή του μεταναστευτικού και τον κορονοϊό

Newsroom L&O 26-03-2020 12:42 Τελευταία ενημέρωση: 26-03-2020 13:30
Πέτσας: Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε διπλή κρίση: Την ασύμμετρη απειλή του μεταναστευτικού και τον κορονοϊό
Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτώ

«Μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μια διπλή κρίση» επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τονίζοντας ότι την ασύμμετρη απειλή του μεταναστευτικού την αντιμετωπίζουμε με επιτυχία και έτσι θα αντιμετωπίσουμε και την απειλή του κορονοϊού.

Ανέλυσε τους τρεις άξονες στους οποίους βρίσκεται σε ανάπτυξη η στρατηγική για την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας, υπογράμμισε την έγκαιρη συντονισμένη αντίδραση με τη λήψη μέτρων για την ανάσχεση της διασποράς του ιού, την ενίσχυση του συστήματος υγείας αλλά και τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων και διέψευσε fake news σχετικά με τη δήθεν δημιουργία νέων δομών μεταναστών στην ενδοχώρα.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση εξακολουθεί να μπλέκει μήλα με πορτοκάλια» σχολίασε επίσης ο κ. Πέτσας σχετικά με επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση και έδωσε διευκρινίσεις για τον τρόπο στήριξης των εργαζομένων στις ΜΕΘ, για την αποζημίωση των νοσηλευομένων αλλά και την αποζημίωση για τη διενέργεια των διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό.

«Διανύουμε τις δύο πιο κρίσιμες εβδομάδες. Η πλειονότητα των Ελλήνων επιδεικνύει συγκινητική συμμόρφωση με τα πολύ δύσκολα και πρωτοφανή μέτρα, που δεν έχουν επιβληθεί ξανά σε καιρό ειρήνης» τόνισε ο κ. Πέτσας, ο οποίος σημείωσε παράλληλα ότι η κρίση του κορονοϊού αντιμετωπίζεται εν μέσω τουρκικών προκλήσεων και της ασύμμετρης απειλής του μεταναστευτικού.

Αναφορικά με τις κινήσεις της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Κινούμαστε σε τρεις άξονες: Ανάσχεση διασποράς του ιού, στήριξη του συστήματος υγείας και στήριξη της οικονομίας».

Παράλληλα, τόνισε πως πριν από δύο μήνες είχαμε 565 ΜΕΘ ενώ σήμερα 813 –συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών. Έχουμε παραγγείλει 600 αναπνευστήρες και η παράδοσή τους έχει ξεκινήσει, είπε ακόμη ο κ. Πέτσας. 

«Για να ενθαρρύνουμε τις δωρεές σε υγειονομικά είδη έχουμε απαλλάξει τις δωρεές από καταβολή ΦΠΑ» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo