Νέα Ζηλανδία: Μακελάρης ομολόγησε ότι «γάζωσε» 51 μουσουλμάνους σε τέμενος - Δείτε το βίντεο

Newsroom L&O 26-03-2020 08:01 Τελευταία ενημέρωση: 26-03-2020 08:21
Νέα Ζηλανδία: Μακελάρης ομολόγησε ότι «γάζωσε» 51 μουσουλμάνους σε τέμενος - Δείτε το βίντεο
Ο Μπρένταν Τάραντ ανέλαβε την ευθύνη για 51 δολοφονίες από πρόθεση, 40 απόπειρες δολοφονίας και για συμμετοχή σε τρομοκρατική ενέργεια

Ο μακελάρης του Κράιστσερτς, Μπρένταν Τάραντ, με ένα βίντεο που απέστειλε μέσα από τη φυλακή προς το ανώτατο δικαστήριο ένα 24ωρο πριν η Νέα Ζηλανδία μπει σε καθεστώς καραντίνας για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες λόγω του νέου κορονοϊού, παραδέχτηκε την δολοφονία 51 μουσουλμάνων, στις 15 Μαρτίου 2019.

Ο Μπρένταν Τάραντ, που χαρακτηρίζεται ως ακροδεξιός και ρατσιστής είχε εισβάλει σε μουσουλμανικό τέμενος στη μικρή πόλη Κράιστσερτς και με αυτόματο όπλο «γάζωσε» 51 ανθρώπους, τραυματίζοντας δεκάδες ακόμα.

Ο μακελάρης με ένα βίντεο ομολόγησε την ενοχή του προς το ανώτατο δικαστήριο, μέσα από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας όπου και κρατείται.

Ο Μπρένταν Τάραντ ανέλαβε την ευθύνη για 51 δολοφονίες από πρόθεση, 40 απόπειρες δολοφονίας και για συμμετοχή σε τρομοκρατική ενέργεια.

Η ομολογία του δόθηκε στη δημοσιότητα, με τον Αυστραλό στο μανιφέστο που είχε δημοσιεύσει να παραδέχεται ότι εμπνεύστηκε από τον Νορβηγό μακελάρη, Άντερς Μπρέιβικ, ο οποίος το 2011 είχε σκοτώσει με τον ανάλογο τρόπο 77 ανθρώπους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo