Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων, υπερπτήσεων και εικονικών αερομαχιών σε Αιγαίο - Θράκη

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 25-03-2020 19:43 Τελευταία ενημέρωση: 25-03-2020 19:44
Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων, υπερπτήσεων και εικονικών αερομαχιών σε Αιγαίο - Θράκη
Ανήμερα της 25ης Μαρτίου νέες τουρκικές προκλήσεις

Με μπαράζ προκλήσεων που περιελάμβανε αριθμό παραβιάσεων, υπερπτήσεων και εικονικών αερομαχιών, φαίνεται πως «γιόρτασαν» οι Τούρκοι την αρχή της ήττας τους στην Επανάσταση του 1821, καθώς συνεχίστηκαν και σήμερα – ανήμερα της Εθνικής επετείου της χώρας μας και μάλιστα με εντατικούς ρυθμούς – οι προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο και στη Θράκη, συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγη ώρα από το ΓΕΕΘΑ.

Συμφώνως με αυτά, σήμερα, 3 «ζευγάρια» μαχητικών αεροσκαφών F-16 και 1 μεμονωμένο αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 και άλλο 1 ελικόπτερο, συνολικώς 8 αεροσκάφη, από τα οποία 6 μαχητικά ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 11 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και 37 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου, όλες από τα μαχητικά, στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Eκ των ανωτέρω παραβιάσεων oι 10 (!) ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά F-16 πάνω από τις νήσους Ρω (δύο φορές), Έβρο, Άγιο Ευστράτιο, Λειψούς, Παναγιά και Οινούσσες (επίσης 2 φορές).  

Ακόμα σημειώθηκαν 4 «εικονικές αερομαχίες» (εμπλοκές) με τα αεροσκάφη ετοιμότητος της ελληνικής αεραμύνης, που έσπευσαν σε κάθε περίπτωση να τα αναχαιτίσουν όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις.

«Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική» σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo