Κορονοϊός: Σε καραντίνα η κοινότητα Εχίνου στην Ξάνθη - Υψηλότατος ο κίνδυνος μετάδοσης

Newsroom L&O 25-03-2020 18:19 Τελευταία ενημέρωση: 25-03-2020 19:15
Κορονοϊός: Σε καραντίνα η κοινότητα Εχίνου στην Ξάνθη - Υψηλότατος ο κίνδυνος μετάδοσης
Έχουν καταγραφεί αυξανόμενα κρούσματα στην περιοχή

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και καραντίνα τέθηκαν χωριά του δήμου Μύκης στην Ξάνθη, λόγω  αυξανόμενων κρουσμάτων κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. 

Από τις 6 το απόγευμα σήμερα έως τις 7 Απριλίου κηρύχθηκε σε καραντίνα η κοινότητα Εχίνου στη Θράκη, δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Στην κοινότητα Εχίνου έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 9 κρούσματα και από τη συγκεκριμένη περιοχή καταγόταν ο ηλικιωμένος άνδρας που πέθανε και αποτέλεσε τον 21ο νεκρό στη χώρα μας. 

Ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής και ειδικότερα των χωριών του Δήμου Μύκης να παραμείνουν στα σπίτια τους. «Ήδη οι έλεγχοι είναι εξαντλητικοί και ο κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου στην περιοχή είναι υψηλότατος», είπε.

Εξήγησε ότι στην ευρύτερη περιοχή της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό εννέα άτομα τις τελευταίες έξι ημέρες. «Τρέχοντας τα σχετικά μοντέλα και αλγόριθμους ρυθμού εξάπλωσης της νόσου προέκυψε σαφέστατη ένδειξη υψηλού επιδημιολογικού πολλαπλασιαστή», είπε ο κ. Χαρδαλιάς. Τόνισε ότι με την σύμφωνη γνώμη της ειδικής επιτροπής και σε συνεννόηση με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ελήφθη η σχετική απόφαση.

Η Περιφέρεια και ο δήμος θα μεριμνήσουν για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτη ανάγκης σε τρόφιμα, φάρμακα των κατοίκων της κοινότητας Εχίνου και για κάθε βοήθεια στους κατοίκους θα συνδράμει η διοίκηση πυροσβεστικών υπηρεσιών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ταυτόχρονα, την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας έχει αναλάβει η γενική περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Επιπλέον, το ΕΚΑΒ έχει προχωρήσει την ενίσχυση του κέντρου υγείας Εχίνου με διάθεση ενός ειδικά εξοπλισμένου ασθενοφόρου και ακριβώς επειδή υπάρχει ζήτημα στο νοσοκομείο Ξάνθης το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας έχει προχωρήσει στην ενίσχυση του γενικού Νοσοκομείου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo