ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Ν. Παναγιωτόπουλος: Η ατμόσφαιρα φέτος είναι διαφορετική, αλλά το νόημα είναι το ίδιο

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 25-03-2020 15:21 Τελευταία ενημέρωση: 25-03-2020 17:04
Ν. Παναγιωτόπουλος: Η ατμόσφαιρα φέτος είναι διαφορετική, αλλά το νόημα είναι το ίδιο
«Ο ιστορικός του μέλλοντος να γράψει ότι το Μάρτιο του 2020, 199 χρόνια από τον Μάρτιο του 1821, οι Έλληνες ενώθηκαν, αγωνίστηκαν και τα κατάφεραν»

Μήνυμα ενότητος, αποφασιστικότητος και αισιοδοξίας για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί αυτήν την περίοδο απηύθηνε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, με την ευκαιρία του σημερινού διπλού εορτασμού της 199ης επετείου της εθνικής παλιγγενεσίας, και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

«Γιορτάζουμε και τιμούμε σήμερα ανήμερα της μεγάλης θρησκευτικής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας. Η ατμόσφαιρα φέτος είναι διαφορετική αλλά το νόημα είναι το ίδιο», σημειώνει στο μήνυμά του ο ΥΕΘΑ, προσθέτοντας: 

«Καλούμαστε να αντλήσουμε έμπνευση και δύναμη από το παράδειγμα των ηρώων του 1821 για να αντιμετωπίσουμε τις κρίσιμες απειλές της εποχής μας, τις μεγάλες δοκιμασίες της δίκης μας ιστορικής συγκυρίας.

Έτσι ώστε ο ιστορικός του μέλλοντος να γράψει κάποτε ότι το Μάρτιο του 2020, 199 χρόνια από τον Μάρτιο του 1821, οι Έλληνες ενώθηκαν, αγωνίστηκαν και τα κατάφεραν», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Πρώτα να διατηρήσουν το απαραβίαστο των συνόρων απέναντι σε μια μαζική και οργανωμένη απόπειρα εισβολής και έπειτα να περιορίσουν, την ανεξέλεγκτη διασπορά στο εσωτερικό της χώρας ενός φονικού ιού, που έφερε ολόκληρο τον κόσμο στα όρια των αντοχών του. Με αίσθημα λοιπόν ατομικής ευθύνης αλλά και αλληλεγγύης προς το διπλανό μας. Με Πίστη, σθένος και αποφασιστικότητα. Με ψηλά το κεφάλι και ψηλά τις σημαίες!» επισημαίνει ο υπουργός και καταλήγει με την προτροπή: «ας θυμηθούμε αυτούς που αγωνίστηκαν για να κάνουν την Ελλάδα ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος. Κι ας φανούμε αντάξιοι τους, γράφοντας τη δική μας ιστορία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo