ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Ματαιώνεται λόγω του κορονοϊού η μεγάλη αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος-2020»

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 24-03-2020 21:44
Ματαιώνεται λόγω του κορονοϊού η μεγάλη αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος-2020»
Είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί το χρονικό διάστημα από 11 έως 22 Μαΐου 2020

Ματαιώνεται για φέτος η μεγάλη, πολυεθνική, διακλαδική αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος-2020», εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού που πλήττει όχι μόνο τη χώρα μας, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ.

Συμφώνως με αυτό η άσκηση ματαιώθηκε «λόγω της πανδημίας του COVID-19 και των προληπτικών μέτρων που λαμβάνει η χώρα μας», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικώς. 

Η άσκηση «Ηνίοχος-2020» είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί το χρονικό διάστημα από 11 έως 22 Μαΐου 2020, υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) και τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ το παρόν θα έδιναν και αεροσκάφη και μέσα από ξένες αεροπορικές δυνάμεις, όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία με Rafale για πρώτη φορά, η Ιταλία και άλλοι. 

Επίκεντρο της ασκήσεως, της επονομαζόμενης και «ελληνικό Top Gun», είναι το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδος, αλλά χώρος διεξαγωγής της όλο το FIR Αθηνών!   

Όλα αυτά βεβαίως με την παρούσα φοβερή πανδημία δεν μπορούσαν να υλοποιηθούν και έτσι αποφασίστηκε –και ορθώς κατά την άποψή μας– η άσκηση να ματαιωθεί για φέτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo