ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Νέο μπαράζ τουρκικών προκλήσεων με 51 παραβιάσεις, υπερπτήσεις και «εικονικές αερομαχίες»

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 24-03-2020 21:04
Νέο μπαράζ τουρκικών προκλήσεων με 51 παραβιάσεις, υπερπτήσεις και «εικονικές αερομαχίες»
Συνεχίζεται η επικίνδυνη τακτική της Άγκυρα

Συνεχίστηκαν και σήμερα -και μάλιστα με εντατικούς ρυθμούς- οι προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο με μπαράζ παραβιάσεων, υπερπτήσεων και εμπλοκών, συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ. 

Συμφώνως με αυτά, σήμερα, 4 σχηματισμοί, από τους οποίους 3 «ζευγάρια» μαχητικών αεροσκαφών F-16 και άλλο 1 ζευγάρι εκσυγχρονισμένων μαχητικών F-4E Phantom II/Terminator, καθώς και 2 μεμονωμένα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 και άλλα 2 ελικόπτερα, συνολικώς 12 αεροσκάφη, από τα οποία 2 μαχητικά ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 8 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και 51(!) παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου, από τις οποίες οι 23 από τα μαχητικά και 28 από τα CN-235, στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Eκ των ανωτέρω παραβιάσεων oi 4 ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά F-16 πάνω από τις νήσους Λειψούς, Αγαθονήσι, Παναγιά και Οινούσσες.  

Ακόμα σημειώθηκαν 2 «εικονικές αερομαχίες» (εμπλοκές) με τα αεροσκάφη ετοιμότητος της ελληνικής αεραμύνης, που έσπευσαν σε κάθε περίπτωση να τα αναχαιτίσουν όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις.

«Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική», σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo