20.9 C
Athens
17.1 C
Thessaloniki
Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
More

    Άρειος Πάγος: Επικύρωσε τα ισόβια σε Αλβανό για την άγρια δολοφονία 29χρονου στη Θεσσαλονίκη


    Το άγριο σκηνικό της δολοφονίας ενός νεαρού ιδιοκτήτη ΠΡΟΠΟ στη Πολίχνη Θεσσαλονίκης, το Νοέμβριο του 2003, αναβίωσε με απόφαση του Αρείου Πάγου, στην οποία περιγράφονται καρέ-καρέ οι σκηνές του στυγερού εγκλήματος.
    Μια δολοφονία που όπως προκύπτει από την δικαστική απόφαση, έγινε για 4.000 ευρώ όσες, δηλαδή, ήταν και οι εισπράξεις του άτυχου επιχειρηματία μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο από τη λειτουργία της επιχείρησής του.
    Με την απόφαση που εξέδωσε ο Άρειος Πάγος, απέρριψε αίτηση που είχε καταθέσει ο δράστης της ληστείας και της δολοφονίας, ζητώντας την αναίρεση απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Θεσσαλονίκης του 2017. Με την απόφαση αυτή, ο δράστης αλβανικής υπηκοότητας, είχε καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση αλλά και σε κάθειρξη 12 ετών για ληστεία από κοινού.
    Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα αναφέρονται στην απόφαση του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου, η αποτρόπαια δολοφονία για έξι ολόκληρα χρόνια παρέμενε ανεξιχνίαστη μέχρι που ένας έλεγχος της αστυνομίας εντόπισε τον καταδικασθέντα και το όπλο του εγκλήματος το οποίο έφερε μαζί του!
    Το σχέδιο παρακολούθησης και η ενέδρα θανάτου
    Ο καταδικασθείς σήμερα σε ισόβια δράστης το 2003, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, συναποφάσισε με άλλους άγνωστους ομοεθνής του να ληστέψουν τον 29χρονο επιχειρηματία. Στη συνέχεια όλοι μαζί άρχισαν να παρακολουθούν το θύμα, όταν έκλεινε το πρακτορείο του, ώστε να διαπιστώσουν πού ακριβώς διαμένει.
    Το βράδυ 23ης Νοεμβρίου, αποφάσισαν να ληστέψουν τον επιχειρηματία με το κλείσιμο του πρακτορείου, όταν εκείνος θα έφτανε στην πυλωτή της πολυκατοικίας του. Για το λόγο αυτό, οι δράστες μπήκαν στην πυλωτή από μία ανασφάλιστη πλαϊνή πόρτα της εισόδου, κατόπτευσαν τον χώρο, καθόρισαν τις θέσεις που θα καταλάμβανε ο καθένας, όπως και τον τρόπο διαφυγής τους. Όλα πλέον ήταν έτοιμα για να εκτελέσουν το σχέδιό τους. Το επόμενο βράδυ ανέμεναν τον άτυχο επιχειρηματία, κρυμμένοι στην πλαϊνή ανασφάλιστη πόρτα της πυλωτής που οδηγεί στην είσοδο της πολυκατοικίας.
    Όταν ο 29χρονος μπήκε στην πυλωτή, αφού πάρκαρε το αυτοκίνητο του κατευθύνθηκε προς την πλαϊνή ανασφάλιστη πόρτα που οδηγούσε στο εσωτερικό της πολυκατοικίας. Τότε, εμφανίσθηκε μπροστά του ο καταδικασθείς μαζί με τους συνεργούς του και απειλώντας τον 29χρονο με πιστόλι του ζήτησε να του παραδώσει το τσαντάκι με τα χρήματα που είχε μαζί του. Ο ιδιοκτήτης του ΠΡΟΠΟ αντέδρασε και προσπάθησε να τον αφοπλίσει.
    Οι δύο άνδρες συνεπλάκησαν και έπεσαν στο έδαφος. Στο σημείο, αυτό, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη δικαστική απόφαση, ο καταδικασθείς, «ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ενεργώντας στα πλαίσια ειλημμένης εγκληματικής απόφασης» στόχευσε από απόσταση 70 περίπου εκατοστών τον επιχειρηματία και τον πυροβόλησε δύο φορές διαδοχικά. Η πρώτη σφαίρα βρήκε τον 29χρονο στη δεξιά πλάγια τραχηλική χώρα και η δεύτερη στην αριστερή κοιλιακή χώρα. Από τις σφαίρες που δέχθηκε το θύμα προκλήθηκε «εσωτερική και εξωτερική αιμορραγία, τρώση των τραχηλικών αγγείων του αριστερού πνεύμονα του εντέρου και του μεσεντερίου και διχασμός της κατιούσας αορτής». Τα τραύματα αυτά επέφεραν άμεσα τον θάνατο του νεαρού άνδρα.
    Στη συνέχεια, οι δράστες αφαίρεσαν το τσαντάκι που είχε μαζί του το θύμα και το οποίο περιείχε περίπου 4.000 ευρώ. Μάλιστα, «λόγω της βιασύνης τους να απομακρυνθούν από τον τόπο του εγκλήματος παρέλειψαν να ερευνήσουν το σώμα του θύματος με αποτέλεσμα να μην αφαιρέσουν το ποσό των 2.500 ευρώ που βρισκόταν στις τσέπες του».
    Και ενώ το έγκλημα παρέμενε ανεξιχνίαστο για έξι χρόνια, ένας τυχαίος αστυνομικός έλεγχος είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του βασικού δράστη, ο οποίος εν τέλει, αποδέχθηκε ότι συμμετείχε στην ενέδρα της ληστείας και τη δολοφονία. Ωστόσο, υποστήριξε ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε καθώς και ότι ο ίδιος δεν βρήκε ποτέ το τσαντάκι με τα χρήματα, το οποίο δεν απέκλεισε να το πήρε ένας εκ των συνεργών του, οι οποίοι αναζητούνται.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ