ΓΕΕΘΑ: Εξειδικευμένα μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 24-03-2020 17:16
ΓΕΕΘΑ: Εξειδικευμένα μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού
Όσα ανακοινώθηκαν

Επιπρόσθετα και εξειδικευμένα μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, πέραν των όσων ήδη έχουν ανακοινωθεί και εφαρμόζονται, ανακοινώθηκαν πριν από λίγη ώρα από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης (ΓΕΕΘΑ).

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν ανακοινώθηκαν τα εξής, τα οποία μεταφέρουμε ως έχουν:

«Με βάση τον κεντρικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αποφασίστηκε η επιχειρησιακή διάθεση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ) εξ ολοκλήρου στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από τις 16 Μαρτίου 2020, για την υγειονομική κάλυψη κρουσμάτων COVID-19.

Κατόπιν τούτου και για όσο το εν λόγω νοσοκομείο διατίθεται στο ΕΣΥ, οι δικαιούχοι του θα καλύπτονται υγειονομικά από τα αντίστοιχα Στρατιωτικά Νοσοκομεία (ΣΝ) των ΕΔ, ανάλογα με τον Κλάδο προέλευσης του κάθε δικαιούχου. Σχετικά με την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, η ορισθείσα μεταβατική περίοδος κατά την οποία γίνονται δεκτές συνταγές φαρμάκων, τόσο ηλεκτρονικές όσο και χειρόγραφες σε Ατομικά Βιβλιάρια Υγείας (ΑΒΝ) των εν ενεργεία στρατιωτικών και των υπ’ αυτών ασφαλισμένων στο ΥΠΕΘΑ, παρατείνεται έως την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 λόγω των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας.

Επίσης και κατόπιν αιτήματος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), το ΓΕΕΘΑ διέθεσε σπουδαστές και σπουδάστριες του Ιατρικού Τμήματος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) για γραμματειακή υποστήριξη στα Εργαστήρια Αναφοράς COVID-19 στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo