25η Μαρτίου: Μόνο διελεύσεις αεροσκαφών στην Αθήνα

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 24-03-2020 12:54 Τελευταία ενημέρωση: 24-03-2020 13:57
25η Μαρτίου: Μόνο διελεύσεις αεροσκαφών στην Αθήνα
«Δεν θα τελεστούν δοξολογίες στους ιερούς ναούς, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας. Για τους ίδιους λόγους, δεν θα πραγματοποιηθούν καταθέσεις στεφάνων και λοιπές εορταστικές εκδηλώσεις», με βάση την ΚΥΑ

Καμία απολύτως εκδήλωση, πολύ περισσότερο παρέλαση, δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε ολόκληρη τη χώρα, αύριο, ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, αλλά αύριο στην Αθήνα, την ώρα που θα γινόταν κανονικά η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση ενώπιο της Προέδρου της Δημοκρατίας, θα πραγματοποιηθεί διέλευση πτητικών μέσων από όλους τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων σε μία minima παρουσία και αποδόσεως τιμών από τις Ένοπλες Δυνάμεις για την εθνική επέτειο. Μάλιστα για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις 10:30, δοκιμαστική διέλευση των πτητικών μέσων, για την ακρίβεια των επικεφαλής του κάθε σχηματισμού, πάνω από τον – τύποις – χώρο της «παρελάσεως.

Όλα αυτά τα περί παρελάσεων (εκτός φυσικά της υπερπτήσεως του χώρου του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτου από τα πτητικά μέσα των ΕΔ) ξεκαθαρίζονται με σαφήνεια από κατεπείγουσα εγκύκλιος, την οποία ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος απέστειλε χθες στις Περιφέρειες και τους δήμους. Μάλιστα, στους αποδέκτες, εφιστάται η «προσοχή για την απαρέγκλιτη τήρηση», όπως

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με θέμα: «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» προβλέπεται -με ισχύ μέχρι και τις 12 Απριλίου- «η ματαίωση των στρατιωτικών παρελάσεων και των παρελάσεων της σπουδάζουσας και μαθητιώσας νεολαίας για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου 1821, καθώς και των παρελάσεων στο πλαίσιο εορτασμού τοπικών επετείων απελευθέρωσης πόλεων».

Επίσης τονίζεται ότι, με βάση την πρόσφατη Κοινή Απόφαση Υπουργών (ΚΥΑ) Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας, «δεν θα τελεστούν δοξολογίες στους ιερούς ναούς, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας. Για τους ίδιους λόγους, δεν θα πραγματοποιηθούν καταθέσεις στεφάνων και λοιπές εορταστικές εκδηλώσεις».

Κατ’ εξαίρεση, συνεχίζει η εγκύκλιος, «θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνου από τον πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη», σημειώνεται χαρακτηριστικώς με αποτέλεσμα να μπορούμε ευλόγως να υποθέσουμε ότι οι καταθέσεις στεφάνων από την Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό μπορεί να συμπέσουν για προφανείς λόγους.

Στο τέλος, η προαναφερθείσα εγκύκλιος Θεοδωρικάκου επισημαίνει ωστόσο ότι «η ματαίωση παρελάσεων, δοξολογίας και καταθέσεως στεφάνων, για επιτακτικούς λόγους δημόσιας υγείας, ουδόλως απαξιώνει ή μειώνει τις οφειλόμενες τιμές προς τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούμε όλες τις κρατικές υπηρεσίες, τις περιφέρειες, τους δήμους και τους πολίτες να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στα καταστήματα των υπηρεσιών τους και τις οικίες τους, αντίστοιχα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo