11.4 C
Athens
11.8 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Κορονοϊός: Απροστάτευτοι οι αστυνομικοί κατά τις μεταγωγές σε νοσοκομεία – Κρατούμενοι συνωστίζονται στα κρατητήρια


    Φορώντας μάσκες και γάντια που έχουν προμηθευτεί πληρώνοντας από την τσέπη τους, αστυνομικοί διαφόρων τμημάτων της Αττικής, καλούνται να συνοδεύσουν κρατούμενους από αστυνομικά τμήματα σε νοσοκομεία αναφοράς για κορονοϊό, με ελλιπή μέτρα προφύλαξης.
    Ήδη οι πρώτες αρνήσεις για συνοδεία κρατουμένων σε θαλάμους των νοσοκομείων αναφοράς, είναι γεγονός καθώς οι αστυνομικοί δεν δέχονται να παραμένουν για ώρες και έως ότου οι κρατούμενοι εξεταστούν με το ειδικό τεστ διάγνωσης, σε ορόφους που συνωστίζονται είτε διαπιστωμένα περιστατικά, είτε «ύποπτα» περιστατικά.
    Όπως επισημαίνουν αστυνομικοί μιλώντας στο lawandorder.gr: «Ανησυχούμε για την ημέρα που κάποιος κρατούμενος τμήματος θα βγει θετικός στον ιό γιατί οι κρατούμενοι συνωστίζονται σε κρατητήρια που παραμένουν για μέρες ο ένας πάνω στον άλλον, 30-40 άτομα. Αν συμβεί αυτό ολόκληρα τμήματα θα μπουν σε καραντίνα».
    Παράλληλα επισημαίνουν πως «γνωρίζουμε πως από τη φύση της δουλειάς μας, ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να διακινδυνεύσουμε τη ζωή μας για την προστασία των πολιτών, αντιμετωπίζοντας κάποιον ορατό εχθρό, εδώ όμως μιλάμε για κάτι άλλο».
    Ως μια λύση, προτάσσουν την εξασφάλιση ολόσωμων στολών, παρόμοιων με αυτές που φορούν οι γιατροί και οι νοσηλευτές στα νοσοκομεία αναφοράς ως μέτρο προστασίας από τον κορονοϊο, τόσο αυτών, όσο και των μελών της οικογένειας τους.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ