Οικονόμου: Από σήμερα αυστηρή εφαρμογή των μέτρων μετακίνησης

Newsroom L&O 24-03-2020 09:12 Τελευταία ενημέρωση: 24-03-2020 09:13
Οικονόμου: Από σήμερα αυστηρή εφαρμογή των μέτρων μετακίνησης
Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της ατομικής ευθύνης. Να κρατήσουμε την αλυσίδα ισχυρή» δήλωσε ο Λευτέρης Οικονόμου.

Σε ισχύ τέθηκε σήμερα (23/3) στις 6 το πρωί η εφαρμογή των πρόσθετων αυστηρών μέτρων σχετικά με την κυκλοφορία των πολιτών και

«Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν ιδιαίτερα θετικά στα νέα μέτρα. Όσοι ήταν συνειδητοποιημένοι από τις προηγούμενες ημέρες, επιβαρύνθηκαν μόνο με την υποχρέωση της βεβαίωσης», ανέφερε ο Υφυπουργός Προστασίας Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, στο MEGA, σχετικά με την πρώτη ημέρα της εφαρμογής των μέτρων.

«Από Τρίτη  το πρωί, μετά τη σημερινή μέρα που ήταν μέρα προσαρμογής και νουθεσιών θα γίνει πιο αυστηρή εφαρμογή των μέτρων» επισήμανε.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της ατομικής ευθύνης. Να κρατήσουμε την αλυσίδα ισχυρή και να λάβουμε όλα τα μέτρα που χρειάζονται για να εμποδίσουμε την εξάπλωση του ιού.

»Έχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες, και οι πολίτες πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στην πολιτεία. Όλοι μαζί θα κερδίσουμε τη μάχη» σημείωσε.

«Μιλάμε για αυστηροποίηση των μέτρων κυκλοφορίας. Οι πολίτες προσαρμόζονται. Ο στρατός δεν θα συνδράμει επικουρικά στη δουλειά της αστυνομίας. Ακούμε τις συμβουλές των ειδικών».

Ερωτηθείς για το περιστατικό στη Γλυφάδα, τόνισε πως: «Ήταν ένα μεμονωμένο συμβάν, και αφορά έναν πολίτη που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, έχει μεταφερθεί στο Δρομοκαΐτειο όπου του παρέχεται βοήθεια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo