Ν. Παναγιωτόπουλος για απαγόρευση κυκλοφορίας: Τον έλεγχο έχουν ΕΛ.ΑΣ και Λιμενικό, όχι ο στρατός!

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 24-03-2020 08:09 Τελευταία ενημέρωση: 24-03-2020 08:10
Ν. Παναγιωτόπουλος για απαγόρευση κυκλοφορίας: Τον έλεγχο έχουν ΕΛ.ΑΣ και Λιμενικό, όχι ο στρατός!
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνέστησε υπομονή, ατομική ευθύνη και αυτοπειθαρχία

Υπομονή, ατομική ευθύνη και αυτοπειθαρχία είναι το τρίπτυχο που συνέστησε προς όλους τους Έλληνες ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ως μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό.

Ο ΥΕΘΑ μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ζήτησε «να κάνουμε υπομονή για την αυτοπροστασία μας. Δεν ξύπνησαν μία μέρα η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός να αποφασίσει να περιορίσει «τιμωρητικά» τους Έλληνες. Είναι μία άσκηση ατομικής ευθύνης και αυτοπειθαρχίας, πρέπει να τη φέρουμε σε πέρας. Και θα στερηθούμε κάποια πράγματα τώρα, κάποιες βόλτες στη λιακάδα, ενδεχομένως, για να μπορέσουμε να τις απολαύσουμε αργότερα, εύχομαι, που θα έχει μπει το καλοκαίρι». Και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε να πάνε όλα, αλλά  πρώτα θα δώσουμε τη μάχη για να νικήσουμε αυτό το κακό και μετά θα κάνουμε το λογαριασμό, και θα τον νικήσουμε. Πώς; Περιορίζοντας την έκθεσή μας στο κίνδυνο, περιορίζοντας την κίνησή μας ασκώντας ατομική ευθύνη και πειθαρχία, μόνον έτσι θα γίνει δεν θα γίνει αλλιώς» τόνισε χαρακτηριστικώς.

Αναφορικώς με το μέτρο απαγορεύσεως της κυκλοφορίας και ενδεχόμενη εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στην τήρησή τους, διευκρίνισε ότι «είναι σαφέστατα αυτά που ανακοινώθηκαν ότι αρμόδια για την τήρηση αυτού του μέτρου, τον έλεγχο της κυκλοφορίας είναι η Αστυνομία και τα Σώματα Ασφαλείας, το Λιμενικό κατά περίπτωση και τα λοιπά. Όχι ο Στρατός! Είναι κάτι διαφορετικό η εμπλοκή του Στρατού. Ώρα με ώρα, η ομάδα που διαχειρίζεται αυτή την κρίση, εξετάζει την απόδοση αυτού του μέτρου, όπως εξετάστηκε η απόδοση όλων των μέτρων. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και εύχομαι να μην προκύψει ανάγκη, διότι ξέρετε οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να είναι εκεί έξω να φυλάττουν τα σύνορα της Πατρίδας. Αυτή είναι η βασική αποστολή τους». Και πρόσθεσε:

«Από κει και πέρα όμως θα δούμε τι άλλο θα χρειαστεί να γίνει. Είναι προφανής η διάθεση της Πολιτείας, της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, να τηρηθεί αυτή η απαγόρευση, ο περιορισμός στην κυκλοφορία, με την Αστυνομία και τα Σώματα Ασφαλείας που είναι αρμόδια όργανα ελέγχου και δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση επ΄ αυτού. Από κει και πέρα θα δούμε τι θα προκύψει και τι θα χρειαστεί να κάνουμε», σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo