Ν. Παναγιωτόπουλος: Το ΝΙΜΤΣ θα επιστρέψει στους δικαιούχους του καλύτερα εξοπλισμένο

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 24-03-2020 07:42
Ν. Παναγιωτόπουλος: Το ΝΙΜΤΣ θα επιστρέψει στους δικαιούχους του καλύτερα εξοπλισμένο
Το νοσηλευτικό ίδρυμα εκχωρήθηκε στο υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Το Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ) θα επιστρέψει στους δικαιούχους του ακόμα καλύτερα εξοπλισμένο μετά το πέρας της πανδημίας του κορονοϊού υποστήριξε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος

Ως γνωστό, εδώ και 10 ημέρες περίπου το υπουργείο Υγείας ζήτησε – και έλαβε – το ΝΙΜΤΣ, που ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού, δηλαδή στους αποστράτους του Στρατού Ξηράς και της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να το εντάξει προσωρινώς και όσο διαρκεί η πανδημία του κορονοϊού στο σύστημα της αντιμετωπίσεώς του ως νοσοκομείο αποκλειστικώς στην περίθαλψη πασχόντων από τον ιό.

«Εκχωρήσαμε με απόφαση μας στο υπουργείο Υγείας να το χρησιμοποιήσει σαν κεντρική μονάδα -δομή υγείας -  δηλαδή αντιμετώπισης του κορονοϊου. Θα επιστρέψει στους δικαιούχους του, δηλαδή στους αποστράτους. Αυτό διασφαλίστηκε και εγγράφως, έτσι όμως έπρεπε να γίνει τώρα. Και μάλιστα θα επιστρέψει εξοπλισμένο ακόμα καλύτερα, όπως θα εξοπλιστεί τώρα αυτές τις μέρες» τόνισε χαρακτηριστικώς ο ΥΕΘΑ απαντώντας σε σχετικό δημοσιογραφικό ερώτημα στον ΑΝΤ1.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo