Δικαστήριο Ε.Ε.: Πρωτοφανείς εικόνες από την ορκωμοσία του νέου γενικού εισαγγελέα

Κατερίνα Μάνθου 24-03-2020 07:09 Τελευταία ενημέρωση: 24-03-2020 07:12
Δικαστήριο Ε.Ε.: Πρωτοφανείς εικόνες από την ορκωμοσία του νέου γενικού εισαγγελέα
Μόλις τρία άτομα στην τελετή που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω κορονοϊού

Πρωτοφανείς εικόνες καταγράφηκαν στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού ο νέος γενικός εισαγγελέας του, αναγκάστηκε, λόγω της πανδημίας, να ορκιστεί χθες μέσω τηλεδιάσκεψης.  

Η τελετή της ορκωμοσίας έγινε μέσω ενός υπολογιστή που ήταν τοποθετημένος σε αίθουσα του δικαστηρίου του Λουξεμβούργου!

Ο νέος γενικός εισαγγελέας του Δικαστηρίου της Ε.Ε. Jean Richard de la Tour, που ορκίστηκε χθες, διαδέχεται στη συγκεκριμένη θέση τον Yves Bot, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 9 Ιουνίου 2019. Η θητεία του νέου γενικού εισαγγελέα, ο οποίος ανέλαβε τα συγκεκριμένα καθήκοντα με απόφαση των αντιπροσώπων των κυβερνήσεων των κρατών-μελών της 11ης Μαρτίου 2020, λήγει στις 6 Οκτωβρίου του 2024.

Πάντως, χθες, στην τελετή ορκωμοσίας, μέσω τηλεδιάσκεψης, του νέου γενικού εισαγγελέα παραβρέθηκαν μόλις τρία άτομα, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το lawandorder.gr.

Ποιος είναι ο νέος γενικός εισαγγελέας

Γεννημένος το 1950, ο νέος γενικός εισαγγελέας του Δικαστηρίου της ΕΕ με έδρα το Λουξεμβούργο, είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Paris II. Μεταξύ άλλων, έχει υπηρετήσει ως δικαστής στη Γαλλία ενώ υπήρξε και αρμόδιος για τη γλωσσική επιμέλεια στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (2004-2006). Ακόμη κατά το χρονικό διάστημα 2012 - 2017 έχει διατελέσει ειδικός συνεργάτης του γενικού εισαγγελέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo