Οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο δεν επηρεάζονται από τον…κορονοϊό - Μπαράζ παραβιάσεων

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 23-03-2020 19:20 Τελευταία ενημέρωση: 23-03-2020 19:20
Οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο δεν επηρεάζονται από τον…κορονοϊό - Μπαράζ παραβιάσεων
Σημειώθηκαν 46(!) παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου και 6 υπερπτήσεις

Φαίνεται πως οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο δεν επηρεάζονται από τον…κορονοϊό που πλήττει τη γείτονα, αλλιώς δεν μπορεί να εξηγήσει κανείς εχέφρων, λογικός και πολιτισμένος άνθρωπος τα όσα συνέβησαν σήμερα στο Αιγαίο με μπαράζ παραβιάσεων, εμπλοκές και υπερπτήσεις, συμφώνως με τα συγκεντρωτικά, στοιχεία του ΓΕΕΘΑ.

Σήμερα, 6 «ζευγάρια» μαχητικών αεροσκαφών F-16 και άλλα 1 μεμονωμένο ελικόπτερο, συνολικώς 13 αεροσκάφη, από τα οποία 6 μαχητικά ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 8 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και 46(!) παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου, από τις οποίες οι 45 από τα μαχητικά και 1 από το ελικόπτερο, στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Έξι εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά F-16 πάνω από τις νήσους Ανθρωποφάγοι, Μακρονήσι, Οινούσσες, και πάνω από τις Βορειοανατολικές ακτές της Χίου.  

Ακόμα σημειώθηκαν 3 «εικονικές αερομαχίες» (εμπλοκές) με τα αεροσκάφη ετοιμότητος της ελληνικής αεραμύνης, που έσπευσαν σε κάθε περίπτωση να τα αναχαιτίσουν όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις.

«Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική» σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo