Μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό στις Στρατολογικές Υπηρεσίες

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 23-03-2020 12:32 Τελευταία ενημέρωση: 23-03-2020 12:34
Μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό στις Στρατολογικές Υπηρεσίες
Τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί και ισχύουν

Σειρά μέτρων προστασίας του προσωπικού, που έχουν ληφθεί και ήδη εφαρμόζονται σε όλες τις Στρατολογικές Υπηρεσίες (ΣΥ)των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και του προσερχομένου σε αυτές κοινού από τον κορονοϊό υπενθύμισε σήμερα το ΓΕΕΘΑ, στο οποίο – ως γνωστό – υπάγεται η Στρατολογία.

Συμφώνως με αυτά λοιπόν έχουν αποφασιστεί και ισχύουν τα εξής μέτρα σε όλες τις Στρατολογικές Υπηρεσίες της χώρας.

  • Με τη λήψη των σχετικών αποφάσεων (σε επίπεδο υπουργείου Εθνικής Αμύνης, στις 11 Μαρτίου) χορηγήθηκε άμεσα στο προσωπικό των Στρατολογικών Υπηρεσιών η προβλεπόμενη άδεια «ειδικού σκοπού» στους γονείς με ανήλικο τέκνο μέχρι την ηλικία των 15 ετών και επανασχεδιάστηκε η λειτουργία των ΣΥ αρχικά στο 50% και στη συνέχεια στο 33% της υφισταμένης δυνάμεώς τους.
  • Στις 16 Μαρτίου ολοκληρώθηκε η προμήθεια όλων των ΣΥ της χώρας με ατομικά μέσα προστασίας (μάσκες, γάντια αντισηπτικά), με μέριμνα των οικείων σχηματισμών.
  • Στις 11 Μαρτίου εκδόθηκε διαταγή από τη Διεύθυνση Νομικού Σώματος του ΓΕΕΘΑ προς τις ΣΥ με οδηγίες για την δυνατότητα ηλεκτρονικής εξυπηρετήσεως των πολιτών μέσω της ιστοσελίδας του Σώματος (www.stratologia.gr), έτσι ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός και να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής με τη χρήση ατομικών μέσων προστασίας (μάσκα, αντισηπτικά, γάντια, ενδελεχής καθαρισμός-εξαερισμός των γραφείων κλπ).
  • Την ίδια ημέρα (11 Μαρτίου) αναρτήθηκε επίσης στην ιστοσελίδα του Σώματος σχετική ανακοίνωση προκειμένου να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες για τη δυνατότητα που τους παρέχεται να εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά σε ό,τι αφορά τις στρατολογικής φύσεως υποθέσεις τους, μέσω της αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος και ηλεκτρονικής αιτήσεως (π.χ. αναβολές σπουδών).
  • Στις 13 Μαρτίου σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβερνήσεως, δόθηκε η δυνατότητα στους στρατευσίμους της κλάσεως 2023 (γεννημένους το 2002) να καταθέτουν και ηλεκτρονικά Δελτίο Απογραφής. Σχετική ανακοίνωση αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Σώματος, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και το υπουργείο Παιδείας με ηλεκτρονικό μήνυμα.
  • Περαιτέρω για όλες τις προαναφερόμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, ενημερώθηκε σχετικά η διεύθυνση Λειτουργίας ΚΕΠ του υπουργείου Εσωτερικών και μέσω αυτής όλα τα ΚΕΠ της χώρας, προκειμένου να γίνουν ευρέως γνωστές στους πολίτες.
  • Στις 16 Μαρτίου εκδόθηκε νεότερη διαταγή από τη Διεύθυνση Νομικού Σώματος του ΓΕΕΘΑ προς τις ΣΥ της χώρας, ως προς τη δυνατότητα των εφέδρων να καταθέτουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής τους στις προκηρύξεις για την πρόσληψη των 2000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως (ΟΒΑ) στις Ένοπλες Δυνάμεις.
  • Την επομένη ημέρα 17 Μαρτίου αναρτήθηκε σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Νομικού Σώματος, προκειμένου να ενημερωθούν οι υποψήφιοι έφεδροι (με υποδείγματα αιτήσεων και οδηγίες),
  • Σχετικές ανακοινώσεις για όλες τις προσφερόμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες εκδόθηκαν και επιδίδονται καθημερινά στις εισόδους των στρατολογικών υπηρεσιών, προκειμένου να ενημερώνονται οι προσερχόμενοι πολίτες και να αποφεύγεται ο συνωστισμός.
  • Στις περιπτώσεις πολύ μεγάλης ανάγκης προσωπικής τους παρουσίας, συστήνεται στους πολίτες η ακριβής τήρηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ, επισημαίνεται από το ΓΕΕΘΑ στην σχετική ανακοίνωσή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo