Ελικοπτεροφόρο χρησιμοποιήθηκε ως…νοσοκομειακό για μεταφορά ασθενών με κορονοϊό (Εικόνες)

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 23-03-2020 09:01 Τελευταία ενημέρωση: 23-03-2020 09:01
Ελικοπτεροφόρο χρησιμοποιήθηκε ως…νοσοκομειακό για μεταφορά ασθενών με κορονοϊό (Εικόνες)
Το ελικοπτεροφόρο του γαλλικού ναυτικού μετέφερε τους νοσούντες από την Κορσική στην ηπειρωτική Γαλλία

Το ελικοπτεροφόρο του γαλλικού ναυτικού PHA “Tonnerre” (L-9014), τύπου “Mistral” απέπλευσε από το λιμάνι του Αιακείου της Κορσικής επιστρέφοντας σε λιμάνι της νοτίου Γαλλίας και μεταφέροντας ασθενείς με κορονοϊό σε νοσοκομεία αναφοράς της ηπειρωτικής Γαλλίας, καθώς το τοπικό νοσοκομείο του Αιακείου δεν έχει τέτοια δυνατότητα αφενός και αφετέρου ο αριθμός των προσβληθέντων είναι σημαντικός για τις δυνατότητες του νοσοκομείου.

Για το σκοπό αυτό το γαλλικό ελικοτπεροφόρο με το τεράστιο υπόστεγο συντηρήσεως των ελικοπτέρων που έχει κάτω από το κατάστρωμά του, μετατράπηκε σε νοσοκομειακό και έτσι χωρίς να «μολυνθεί» το υπόλοιπο σκάφος μετέφερε τους ασθενείς στην ηπειρωτική Γαλλία, στην περιοχή της Προβηγκίας (Alpes Côte d ' Azur) προς θεραπεία.

Η επιχείρηση αυτή είχε ανακοινωθεί από την ίδια την Γαλλίδα υπουργό Αμύνης Florence Parly με ένα τουίτ στο οποίο σημείωνε τα εξής: «Με απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, το σκάφος “Tonnere” ένα ελικοπτεροφόρο αμφίβιων επιχειρήσεων, θα αποπλεύσει σύντομα προκειμένου να μεταφέρει ασθενείς από την Κορσική σε νοσηλευτικές μονάδες για περαιτέρω θεραπεία αυτών».

Συμφώνως με τις πολιτικές αρχές της Κορσικής επρόκειτο να μεταφερθούν με το ελικοπτεροφόρο 12 με 14 ασθενείς και το συνοδευτικό αυτών νοσηλευτικό προσωπικό σε μία αποστολή που πραγματοποιήθηκε σήμερα, προκειμένου να «αναπνεύσει» το τοπικό νοσοκομείο που έχει υπερπληρωθεί, και τώρα ταξιδεύει στον πλου της επιστροφής. Οι ασθενείς αφού αποβιβαστούν στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία πόλεων της Γαλλικής Ριβιέρας στα νότια (Μεσογειακά) παράλια της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γαλλικό ναυτικό διαθέτει τρία ελικοπτεροφόρα κλάσεως “Mistral”, τα “Mistral”, “Tonnere” και “Dixmude”, τα οποία και θα εναλλάσσονται στο ρόλο του… «νοσοκομειακού», όποτε αυτό απαιτηθεί.

Καθένα από αυτά διαθέτει χώρο 8.000 τετραγωνικών ποδών, στο υπόστεγο συντηρήσεως, που μπορεί να διαμορφωθεί αν απαιτηθεί σε «νοσοκομείο», καθώς και πλήθος άλλων σύγχρονων ιατρικών διευκολύνσεων (ΝΑΤΟ Role 3), οι οποίες αποτελούνται από: δύο πλήρως εξοπλισμένα χειρουργεία, ένα χώρο για ακτίνες-Χ, ένα πλήρως εξοπλισμένο οδοντοιατρείο, 20 ειδικούς θαλάμους ασθενών με 69 νοσοκομειακές κλίνες, από τις οποίες οι 7 είναι ΜΕΘ και αυξημένης φροντίδος, καθώς και 50 επιπλέον κλίνες, οι οποίες μπορούν να τοποθετηθούν στο υπόστεγο συντηρήσεως ελικοπτέρων του σκάφους, αν αυτό απαιτηθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo