Κόβονται οι 15νθήμερες άδειες των νεοσύλλεκτων λόγω κορονοϊού

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 22-03-2020 15:36
Κόβονται οι 15νθήμερες άδειες των νεοσύλλεκτων λόγω κορονοϊού
Θα απολυθούν 15 μέρες νωρίτερα

Κόβονται οι 15νθήμερες άδειες των νεοσυλλέκτων λόγω του κορονοϊού, συμφώνως με απόφαση του ΓΕΕΘΑ και σε αντιστάθμισμα του γεγονότος αυτού, οι νεοσύλλεκτοι της 2020 Β’ ΕΣΣΟ, που αυτή τη στιγμή εκπαιδεύονται, θα απολυθούν ισόχρονο διάστημα πιο νωρίς. 

Το μέτρο αυτό αποφασίστηκε και θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο των γενικότερων μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό όλων των μη απαραίτητων μετακινήσεων του πληθυσμού, απόρροια της γενικότερης επιδεινώσεως, αλλά ελεγχόμενης, καταστάσεως στη χώρα εξαιτίας του κορονοϊού. 

Η σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ έχει ως ακολούθως:

«Το ΓΕΕΘΑ ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του COVID 19 στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αναστέλλεται η χορήγηση άδειας ορκωμοσίας 15 ημερών στους νεοσύλλεκτους οπλίτες θητείας, η οποία θα ληφθεί υπόψη στη συνολική τους υπηρεσία με απόλυση τους 15 ημέρες ενωρίτερα της καθορισμένης.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία τους, οι νεοσύλλεκτοι οπλίτες θητείας θα λάβουν Φύλλο Πορείας για να παρουσιαστούν στις μονάδες τους.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ορκωμοσίες των νεοσυλλέκτων πρόκειται να γίνουν το επόμενο διήμερο και να έχουν ολοκληρωθεί πριν από την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και αμέσως μετά την ορκωμοσία τους θα πάρουν «φύλλα πορείας» για τις μονάδες τους όπου θα υπηρετήσουν.

Πάντως είναι γεγονός ότι εντός των ημερών αναμένονται και επιπλέον μέτρα για την αντιμετώπιση της καταστάσεως σε τοπικό επίπεδο μονάδων του κάθε σχηματισμού, ώστε να περιοριστούν οι μετακινήσεις του προσωπικού στις απολύτως απαραίτητες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo