Γαλλία: Πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών με κορονοϊό με ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 21-03-2020 15:48
Γαλλία: Πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών με κορονοϊό με ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος
Η αποστολή πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαρτίου

Η πρώτη αποστολή αεροδιακομιδής ατόμων προσβληθέντων από τον κορονοϊό πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία με τη χρησιμοποίηση ενός ειδικώς διασκευασμένου αεροσκάφους Airbus A330 της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας (Armée de l'Air/AdlA-AdlA).

Όπως έγινε γνωστό από την ίδια την AdlA, η αποστολή πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαρτίου, με ένα αεροσκάφος διπλού ρόλου (μεταφορικό/τάνκερ) τύπου Α330 “Phénix” και ήταν η πρώτη αποστολή αεροδιακομιδής που πραγματοποιήθηκε ποτέ με αεροσκάφος του προαναφερθέντος τύπου πάνω από το εθνικό (ηπειρωτικό) έδαφος της Γαλλίας, που είχε την κωδική ονομασία «Μορφέας» (“Morphée”), συντομογραφία των αρχικών των λέξεων “Module de Réanimation pour Patient à Haute Élongation d’Évacuation”. 

Ο προαναφερθείς τύπος αεροσκάφους διπλού ρόλου Α330 Phénix εντάχθηκε στη δύναμη της 1/31 Μοίρας Στρατηγικών Αερομεταφορών και Ανεφοδιασμού εν πτήσει “Bretagne”, τον Οκτώβριο του 2018, προκειμένου να υποστηρίξει τόσο τις στρατηγικές αερομεταφορές της Γαλλίας, όσο και τις δυνατότητες πυρηνικής κρούσεως αυτής με την παροχή εναέριου ανεφοδιασμού σε μεγάλες αποστάσεις των μαχητικών αεροσκαφών που μεταφέρουν πυρηνικές βόμβες ή/και τη διενέργεια εναέριου ανεφοδιασμού καυσίμων άλλων αεροσκαφών της AdlA που συμμετέχουν σε άλλες αποστολές.

Μάλιστα, ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε σε αποστολής αεροδιακομιδών, χάρη σε ειδική τροποποίηση του εσωτερικού του που πραγματοποιήθηκε από τους τεχνικούς της Μοίρας και το πλήρωμα του αεροσκάφους.

Η συγκεκριμένη πρώτη αποστολή αεροδιακομιδών πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία των Στρατηγικών Αεροπορικών Δυνάμεων (Forces aériennes stratégiques /FAS) της AdlA και της Υγειονομικής Υπηρεσίας Στρατού (Service de santé des armées/SSA) και σε αυτήν μεταφέρθηκαν 6 πάσχοντες από κορονοϊό από την επαρχία σε κεντρικό νοσοκομείο αναφοράς.

Η διάρκεια της πτήσεως ήταν 50 λεπτά και στη διάρκειά της τους ασθενείς συνόδευε στρατιωτικό νοσηλευτικό προσωπικό (γιατροί-νοσηλευτές) των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo